Hodet over vannet - Et kurs i praktisk testledelse

Det er igjen tid for kurset Praktisk Testledelse som vi i Promis Qualify arrangerer sammen med Confex. Kurset går over to dager, 11-12. desember på Bjørvika konferansesenter. Ikke bare kan vi friste med et kurs som ikke har fokus på en teoretisk gjennomgang av testfaget, vi kan også friste med en fantastisk god lunsj.

I løpet av kurset går vi gjennom det grunnleggende innen programvaretesting og testledelse, med spesielt fokus på testprosess og smidig testing, kursholder deler også praktiske erfaringer fra gjennomførte prosjekter.

Dette er et kurs for deg som ønsker en praktisk tilnærming til det å gjennomføre testledelse, eller rett og slett hjelp til å holde hodet over vannet som testleder. Kurset passer derfor for alle som på en eller annen måte er involvert i test av programvare, eller rett og slett ønsker å lære mer om det, enten du er tester, testleder, prosjektleder, produkteier, e.l.

Kurset er gjennomført en rekke ganger og får gjennomgående svært gode tilbakemeldinger fra deltakerne - både med hensyn til innhold og formidling.

For mer informasjon og påmelding, se: Praktisk testledelse

Foto hentet fra: https://unsplash.com/photos/

Promis Qualify dobler opp på TestPub

Promis Qualify fikk forespørselen fra Norsk TestForum om å på kort varsel å være vertskap for TestPub torsdag 22/11.

Vi har kastet oss rundt og kan presentere en aften med to av våre beste foredrag fra 2018:

- Fra EuroSTAR 2018: "The Unexpected Joys of Beta Groups" av Haavard Gulbrandsen

- Fra Testkonferansen Odin 2018: "Friksjonsfri, digital grensepassering" av Kristina L. Tangen.

Tid og sted: 22.11 kl 17:00 - Teknologihuset.

Det vil bli servering av mat og drikke.

Tegnefilm i pausen.

Mer info og påmelding:
https://www.meetup.com/NorskTestForum/events/244958929/


 

Haavard Guldbrandsen fra Promis Qualify sitt foredrag om erfaringer med Betagrupper engasjerte stort på EuroSTAR 2018 i Haag.
 

 

 

 

 


 Kveldens andre foredrag holdes av Kristina L. Tangen, også fra Promis Qualify.

Friksjonsfri, digital grensepassering

https://event.dnd.no/odin/friksjonsfri-digital-grensepassering/

 

 

 

 

Betagrupper engasjerte på Europas viktigste testkonferanse

Hver høst arrangeres EuroSTAR-konferansen, den største og mest betydningsfulle konferansen innenfor software test området. Her møtes over 1000 testeksperter fra mange land for å utveksle ideer og hente faglig inspirasjon til å utvikle seg videre. Konkurransen om å holde foredrag er derfor hard. Det er stas å få foredraget sitt antatt her. Det var derfor med stor glede og stolthet vi fikk nyheten om at en av våre konsulenter for andre år på rad hadde sluppet gjennom nåløyet.

Eurostar Scene

Eurostar stemning

Denne gangen arrangeres konferansen i Haag i Nederland. Oppsettet var kjent, med utstillingsområde, masse aktiviteter og mingleområder. Men viktigst er foredragene - både key notes og parallelle spor som dekker et bredt spekter av testrelaterte temaer. Fra Promis Qualify stilte denne gangen Haavard Gulbrandsen med foredraget "The Unexpected Joys of Beta Groups". Der delte han sine erfaringer med bruk av betagrupper for RuterReise-appen. Latskap er en sterk motivasjon for å være effektiv. Det brukte Haavard som en god ramme for foredraget. For hva kan vel være bedre enn å kunne kutte ned på mengden jobb man må gjøre selv, ved å la andre gjøre jobben uten betaling? Og kvaliteten på sluttproduktet blir faktisk også bedre! I Ruter har man oppnådd dette ved å rekruttere flere hundre frivillige betatestere som bruker en betaversjon av RuterReise. På den måten får man testet ut nye versjoner og features i faktisk, operativ bruk. Man får en stor spredning på ulike telefonmodeller og OS-versjoner, samt at man får den praktiske bruken som er så viktig å få testet på app'er som bruker lokasjonstjenester (GPS). Den typen testing kan bare i begrenset grad testes i et testlaboratorium, kunne Haavard forklare.

Haavard presentererMed de positive effektene betagruppene har hatt i Ruter, så er planen å videreføre og ytterligere øke utbredelsen av disse. En veldig interessert gruppe tilhørere i Haag hadde en rekke oppfølgingsspørsmål til Haavard etter at presentasjonen var ferdig. Det var tydelig at dette temaet engasjerte mange og forhåpentligvis inspirerte flere til å vurdere betagrupper som et nyttig verktøy for å sikre kvaliteten på sine software leveranser.

Vi takker Haavard for en strålende innsats og gratulerer med vel gjennomført. Utrolig nok har nå 4 av Promis Qualifys 12 ansatte holdt foredrag på EuroSTAR! Å gi bidrag til fagmiljøet ved å dele våre erfaringer er en viktig del av vår kultur. Vi håper å kunne komme tilbake til EuroSTAR også i fremtiden. Og har din bedrift eller ditt fagnettverk ønske om å høre om Haavards erfaringer med betagrupper, så ta kontakt for å avtale et morsomt foredrag fra vår gode kollega.

Finne bugs