Hattrick for Promis Qualify på EuroSTAR

For tredje år på rad er Promis Qualify representert med foredrag på Europas største testkonferanse EuroSTAR.
For et selskap med 13 ansatte må det sies å være en bragd!


Temaet i år er "Working Well", Kristina Lassen Tangen skal sammen med prosjektleder Marianne Riise fra tolletaten, holde foredraget “Beyond borders - Field testing the world's first frictionless border crossing”.

Foredraget omhandler testerfaringer fra utvikling og pilotering av verdens kanskje aller første automatiserte grensepassering, som lar trailere passere grensen uten å måtte stoppe på tollstedet. Har du lyst til å høre om test av infrastruktur på grensestasjoner, dirigering av trailere, bom og lys, hvordan praktikaliteter som vær og føre påvirker et system, faktiske påvirkninger som ikke kan avdekkes før en godt planlagt verdikjedetest i det virkelige liv?

Da tar du turen til Praha og hører på Marianne og Kristina 13. november, kl. 10:15.

Les om foredraget her.

For hele programmet, se her: Program EuroSTAR 2019.


 

 

 

Kunnskapsdeling innen Maskinlæring

I Promis Qualify er vi opptatt av å dele kunnskap med hverandre, og i den forbindelse holdt vår egen Richard Rostad et kurs i "Maskinlæring for test".

15 stykker fra PROMIS og Promis Qualify møtte opp for faglig påfyll, og fikk en interessant innføring i Maskinlæring for test, hvorfor og hvordan.

Vi lærte om Markov Chain, Probabalistic Neural Networks, Radial Basis Neural Networks mm.

Med eksempler fra Irsk folkemusikk til Sigbjørn Obstfelder ble dette en veldig spennende seanse, vi ser fram til å lære mer!

 

Heidi Raae Bønke begynner i Promis Qualify

 

For et lite firma som Promis Qualify er det alltid stort når det begynner en ny medarbeider. Så hele gjengen er veldig begeistret over at Heidi nå i mai begynner hos oss!

Hun er 37 år, har tre barn og er bosatt i Rælingen. Hun er byggherre og prosjektleder i heimen, i tillegg til mor, kokk og taxisjåfør til cheerleading-trening.

Hun er fra Lørenskog og har opprinnelig en bachelor i Bioteknologi fra Ås. Da det å klone gener ifm masteroppgave ble for kjedelig, prøvde hun seg innen IT og tok en ny bachelor, denne gangen i Anvendt Datateknologi på Høgskolen i Oslo. Hun er likevel fortsatt meget stolt av sine 2 vekttall i birøkt fra tiden i Ås, selv om IT-bransjen ble retningen hun endte med å gå.

Heidi startet sin karriere i Accenture etter endte studier og prøvde litt forskjellig før hun fant testfaget og “fant sin vei her i livet” 😊 Etter noen år som konsulent, og ett sett med tvillinger, ønsket hun å prøve lykken på innsiden av en organisasjon. Hun hadde en liten tur innom Evry som Major Incident og Request Coordinator, eller MIRC som det ble kalt, før det bar videre til Coop og tilbake til testfaget. Hun var først testansvarlig på IT og deretter Leder for Test og Kvalitet for Coop konsern der hun blant annet jobbet med innleie av testledere og fikk sitte på den siden av bordet.

Etter fem år som den eneste faste ansatte med fagområdet test, samt et barn til, begynte det å friste med konsulentbransjen igjen. Hun syns Promis Qualify virket spennende siden det bl.a. er et lite firma, og hun kun har erfaring med store, og det virket som de hadde veldige flinke folk. Hun ble veldig glad da de ville ha henne med på laget 🙂

På fritiden går det mye i oppussing av hus og hage/utearealer. Hun begynner nå på nytt med oppussing av kjøkken og stue igjen, samt et påbygg. Heidi har etter hvert opparbeidet seg ganske god kompetanse i alt fra grunnarbeid for hus, selv om det kun ble plassert drivhus der (det drivhuset kommer aldri til å blåse bort i hvert fall), til fjerning av stubbloftsleire, våtromsnormen og Tek17-standarden. Det er bare å spørre hvis noen lurer på hva et skråbånd er eller har andre hus- / hagerelaterte spørsmål.

Heidi gleder seg veldig(!) til å bli enda bedre i testfaget, lære nye ting og å få være en del av et fagmiljø igjen.

Vi gleder oss til å få Heidi ombord i Promis Qualify.

Velkommen skal du være!

 

En smittende effekt fra Nepal

 

Education for Life gjør en viktig jobb

Reisebrevet fra Dhading vitner om at Education for Life (EFL) gjør en livsviktig jobb for unge kvinner i Nepal. Dette er tredje året på rad PROMIS og Promis Qualify støtter denne non-profit-organisasjonen som ble grunnlagt i 2013.

På denne turen har EFL konsentrert seg om et område som ble rammet av et kraftig jordskjelv i 2015. De har videreført arbeidet med å dele ut frihetssett, bestående av sanitærputer, undertøy og såpe, til 225 jenter.

I tillegg har EFL gjennomført et diskusjonsprogram om menstruasjon. Som de selv påpeker, så hjelper støtten ikke bare de som mottar settene, det skaper også ringvirkninger i samfunnene de tilhører. Jentene tar ansvar og lærer opp de yngre. Dette gjør at de selv kopierer kittene og syr egne bind.

 

– Selv om det bare er 225 jenter som mottok pakken, er effekten langt større. Jentene lærer de yngre og de vil også kopiere bindene og sy de selv. Dette er har en smittende effekt, sier Øydis Raddum fra EFL.

 

For oss i PROMIS og Promis Qualify er det en glede å motta disse optimistiske oppdateringene fra Nepal. Det vitner om at relativt små midler kan skape smittende effekt og bety mye for den enkelte.

Les hele reisebrevet fra Nepal her.

 

Bildet er lånt med tillatelse fra EFL