Testkonferansen Odin 2019 - Promis Qualify med tre på rad!

Testkonferansen Odin er Norges viktigste samlingsplass for oss som lever av og for software testing. Programmet for 2019 ble høytidelig lansert på en slippfest på Kulturhuset i Oslo, godt regissert av Dataforeningens faggruppe for Software testing. 

Vi i Promis Qualify har holdt foredrag på de to foregående Odin-dagene og støtter aktivt opp om arrangementet som sponsor. Å dele vår fagkompetanse og erfaringer fra våre oppdrag er en viktig del av vår kultur. Også i år har vi derfor sendt inn forslag til foredrag på Testkonferansen Odin. Spenningen var naturligvis stor da årets program ble presentert. Og jammen fikk vi også i år antatt foredrag! For tredje år på rad får vi anledning til å dele kunnskap med andre testspesialister! 

Forsmak Odin foredrag

Denne gangen er det Richard Rostad som skal holde et foredrag om maskinlæring og erfaringene med å bruke maskinlæring for å skape syntetiske testdata i NAV. Fra NAV deltar Sidsel Wang Skudal, som på slippfesten ga oss en forsmak av foredraget. Uten å røpe for mye av innholdet, kan vi bare si at dette blir et både lærerikt og inspirerende foredrag på Odin.

I tillegg til Richards foredrag vil Espen Schaathun holde en lyntale om "real life testing" av informasjonsystemer ombord på Ruters nye busser. Tittelen på lyntalen er "Hvordan teste skytjenester fra buss i fart". Mange morsomme erfaringer deles! Hele programmet finner du her.

Testkonferansen Odin blir i år avholdt den 18. september på Radisson Blu Scandinavia Hotel. Årets tema er "Test Smart – Sleep Well". Promis Qualify blir representert både med foredrag, lyntale og stand. 

Hvis du lurer på om det er morsomt på Odin, så finner du en oppsummering av fjorårets konferanse her.

Da ses vi vel 18. september? 

Hattrick for Promis Qualify på EuroSTAR

For tredje år på rad er Promis Qualify representert med foredrag på Europas største testkonferanse EuroSTAR.
For et selskap med 13 ansatte må det sies å være en bragd!


Temaet i år er "Working Well", Kristina Lassen Tangen skal sammen med prosjektleder Marianne Riise fra tolletaten, holde foredraget “Beyond borders - Field testing the world's first frictionless border crossing”.

Foredraget omhandler testerfaringer fra utvikling og pilotering av verdens kanskje aller første automatiserte grensepassering, som lar trailere passere grensen uten å måtte stoppe på tollstedet. Har du lyst til å høre om test av infrastruktur på grensestasjoner, dirigering av trailere, bom og lys, hvordan praktikaliteter som vær og føre påvirker et system, faktiske påvirkninger som ikke kan avdekkes før en godt planlagt verdikjedetest i det virkelige liv?

Da tar du turen til Praha og hører på Marianne og Kristina 13. november, kl. 10:15.

Les om foredraget her.

For hele programmet, se her: Program EuroSTAR 2019.


 

 

 

Kunnskapsdeling innen Maskinlæring

I Promis Qualify er vi opptatt av å dele kunnskap med hverandre, og i den forbindelse holdt vår egen Richard Rostad et kurs i "Maskinlæring for test".

15 stykker fra PROMIS og Promis Qualify møtte opp for faglig påfyll, og fikk en interessant innføring i Maskinlæring for test, hvorfor og hvordan.

Vi lærte om Markov Chain, Probabalistic Neural Networks, Radial Basis Neural Networks mm.

Med eksempler fra Irsk folkemusikk til Sigbjørn Obstfelder ble dette en veldig spennende seanse, vi ser fram til å lære mer!

 

Heidi Raae Bønke begynner i Promis Qualify

 

For et lite firma som Promis Qualify er det alltid stort når det begynner en ny medarbeider. Så hele gjengen er veldig begeistret over at Heidi nå i mai begynner hos oss!

Hun er 37 år, har tre barn og er bosatt i Rælingen. Hun er byggherre og prosjektleder i heimen, i tillegg til mor, kokk og taxisjåfør til cheerleading-trening.

Hun er fra Lørenskog og har opprinnelig en bachelor i Bioteknologi fra Ås. Da det å klone gener ifm masteroppgave ble for kjedelig, prøvde hun seg innen IT og tok en ny bachelor, denne gangen i Anvendt Datateknologi på Høgskolen i Oslo. Hun er likevel fortsatt meget stolt av sine 2 vekttall i birøkt fra tiden i Ås, selv om IT-bransjen ble retningen hun endte med å gå.

Heidi startet sin karriere i Accenture etter endte studier og prøvde litt forskjellig før hun fant testfaget og “fant sin vei her i livet” 😊 Etter noen år som konsulent, og ett sett med tvillinger, ønsket hun å prøve lykken på innsiden av en organisasjon. Hun hadde en liten tur innom Evry som Major Incident og Request Coordinator, eller MIRC som det ble kalt, før det bar videre til Coop og tilbake til testfaget. Hun var først testansvarlig på IT og deretter Leder for Test og Kvalitet for Coop konsern der hun blant annet jobbet med innleie av testledere og fikk sitte på den siden av bordet.

Etter fem år som den eneste faste ansatte med fagområdet test, samt et barn til, begynte det å friste med konsulentbransjen igjen. Hun syns Promis Qualify virket spennende siden det bl.a. er et lite firma, og hun kun har erfaring med store, og det virket som de hadde veldige flinke folk. Hun ble veldig glad da de ville ha henne med på laget 🙂

På fritiden går det mye i oppussing av hus og hage/utearealer. Hun begynner nå på nytt med oppussing av kjøkken og stue igjen, samt et påbygg. Heidi har etter hvert opparbeidet seg ganske god kompetanse i alt fra grunnarbeid for hus, selv om det kun ble plassert drivhus der (det drivhuset kommer aldri til å blåse bort i hvert fall), til fjerning av stubbloftsleire, våtromsnormen og Tek17-standarden. Det er bare å spørre hvis noen lurer på hva et skråbånd er eller har andre hus- / hagerelaterte spørsmål.

Heidi gleder seg veldig(!) til å bli enda bedre i testfaget, lære nye ting og å få være en del av et fagmiljø igjen.

Vi gleder oss til å få Heidi ombord i Promis Qualify.

Velkommen skal du være!