Betagrupper engasjerte på Europas viktigste testkonferanse

Hver høst arrangeres EuroSTAR-konferansen, den største og mest betydningsfulle konferansen innenfor software test området. Her møtes over 1000 testeksperter fra mange land for å utveksle ideer og hente faglig inspirasjon til å utvikle seg videre. Konkurransen om å holde foredrag er derfor hard. Det er stas å få foredraget sitt antatt her. Det var derfor med stor glede og stolthet vi fikk nyheten om at en av våre konsulenter for andre år på rad hadde sluppet gjennom nåløyet.

Eurostar Scene

Eurostar stemning

Denne gangen arrangeres konferansen i Haag i Nederland. Oppsettet var kjent, med utstillingsområde, masse aktiviteter og mingleområder. Men viktigst er foredragene - både key notes og parallelle spor som dekker et bredt spekter av testrelaterte temaer. Fra Promis Qualify stilte denne gangen Haavard Gulbrandsen med foredraget "The Unexpected Joys of Beta Groups". Der delte han sine erfaringer med bruk av betagrupper for RuterReise-appen. Latskap er en sterk motivasjon for å være effektiv. Det brukte Haavard som en god ramme for foredraget. For hva kan vel være bedre enn å kunne kutte ned på mengden jobb man må gjøre selv, ved å la andre gjøre jobben uten betaling? Og kvaliteten på sluttproduktet blir faktisk også bedre! I Ruter har man oppnådd dette ved å rekruttere flere hundre frivillige betatestere som bruker en betaversjon av RuterReise. På den måten får man testet ut nye versjoner og features i faktisk, operativ bruk. Man får en stor spredning på ulike telefonmodeller og OS-versjoner, samt at man får den praktiske bruken som er så viktig å få testet på app'er som bruker lokasjonstjenester (GPS). Den typen testing kan bare i begrenset grad testes i et testlaboratorium, kunne Haavard forklare.

Haavard presentererMed de positive effektene betagruppene har hatt i Ruter, så er planen å videreføre og ytterligere øke utbredelsen av disse. En veldig interessert gruppe tilhørere i Haag hadde en rekke oppfølgingsspørsmål til Haavard etter at presentasjonen var ferdig. Det var tydelig at dette temaet engasjerte mange og forhåpentligvis inspirerte flere til å vurdere betagrupper som et nyttig verktøy for å sikre kvaliteten på sine software leveranser.

Vi takker Haavard for en strålende innsats og gratulerer med vel gjennomført. Utrolig nok har nå 4 av Promis Qualifys 12 ansatte holdt foredrag på EuroSTAR! Å gi bidrag til fagmiljøet ved å dele våre erfaringer er en viktig del av vår kultur. Vi håper å kunne komme tilbake til EuroSTAR også i fremtiden. Og har din bedrift eller ditt fagnettverk ønske om å høre om Haavards erfaringer med betagrupper, så ta kontakt for å avtale et morsomt foredrag fra vår gode kollega.

Finne bugs