Daglig leders julebrev 2018

Nok et år ebber ut og det er på sin plass å sette seg tilbake i stolen, heve blikket og reflektere over hvordan 2018 har vært i Promis Qualify. For et år siden skrev jeg om et nesten perfekt år i 2017. Har 2018 vært like bra? Hva har vi fått til og hva har vi lært? Les videre og finn ut…

Markedet, kundene og prosjektene

2018 har utvilsomt vært et svært godt år for de som leverer tjenester innen software testing i Oslo. Promis Qualify er intet unntak. Oppdragssituasjonen har vært svært god, med full sysselsetting hele året - kun et par korte perioder med "friksjonsledighet" når et oppdrag avslutter og man venter på at det neste starter.

I løpet av det siste året har vi hatt gleden av å bli kjent med flere nye kunder: Felleskjøpet Agri, forsikringsselskapet Gard, Veterinærinstituttet, samt BankAxept og Vipps. Dette er alle kunder med store og spennende planer for fremtiden, så vi gleder oss til videre samarbeid.

Det største volumet er likevel helt klart våre eksisterende kunder. 2018 har vært preget av mange oppdragsforlengelser hos eksisterende kunder. Jeg tar det som et godt tegn når så mange kunder ønsker stadige forlengelser for konsulenter fra Promis Qualify. Og når konsulentene velger å bli, så er gjerne både oppgaver og miljø godt.

Vi synes det er viktig å ha oppdrag både i privat og offentlig sektor. Det er mange store og spennende tiltak som igangsettes i offentlig sektor. Og med et stort antall rammeavtaler der, har andelen av vårt timevolum økt i offentlig sektor siste år. Ca. 3/4 av vårt arbeid har i 2018 blitt levert til offentlig sektor - primært til Ruter, Helse Sør-Øst og til de store direktoratene, som NAV og Tolldirektoratet. Og det er ingen tegn til at disse kundene slipper opp for spennende oppgaver for flinke testkonsulenter.

Et godt og spennende marked i 2018 altså, men viktigst av alt; våre ansatte har spennende prosjektoppgaver å gå til hver dag!

Et synlig fagmiljø…

I Promis Qualify har vi tatt mål av oss til å være synlige bidragsytere i fagmiljøet for software testing og kvalitet. Og for et år det har vært i så henseende! 2018 har vært den reneste bonanza! Her er høydepunktene:

  • Etter at Christian Brødsjøs foredrag ble kåret til konferansens beste på EuroSTAR høsten 2017 har han holdt en rekke foredrag om testingen av Terminal 2 på Gardermoen, både på konferanser og nettverksmøter og hos kunder. Bl.a. TestIt-konferansen, HIT-seminar, medlemsmøte i Dataforeningen, Testpub i regi av Norsk Testforum, samt hos Skatteetaten, Sparebank 1, etc.
  • Christian ble, sammen med sine partnere på Gardermoen T2, kåret til 'Årets konsulent' av Konsulentguiden i et felles arrangement med Dataforeningen. Så vidt vi har kunnet fastslå, er dette første gang prisen er utdelt til noen som jobber med SW testing. Veldig, veldig morsomt og særdeles fortjent, synes jeg!
  • Også i år fikk vi antatt foredrag på EuroSTAR, Europas viktigste testkonferanse: Haavard Gulbrandsen holdt foredrag om bruk av betagrupper hos Ruter. Foredraget fenget tilhørerne, skapte masse engasjement og fikk meget gode evalueringer. Vi er stolte!
  • Testkonferansen Odin har vært en gjenganger for oss. Også i år fikk vi antatt et foredrag! Denne gangen var det Kristina Lassen Tangen som holdt foredrag, sammen med en representant fra Tolletaten, om den spennende nye Ekspressfortollingsløsningen som er utviklet og tatt i bruk på svenskegrensen. Et fin-fint bidrag til erfaringsdeling i fagmiljøet.
  • På Testkonferansen Odin hadde vi også for første gang stand og kunne stolt vise frem den animasjonsfilmen som er laget om oss.
  • Med så mye godt materiale tilgjengelig avholdt vi like godt en Testpub til i regi av Norsk Testforum, med foredrag fra EuroSTAR og Testkonferansen Odin.
  • Tradisjonen tro har vi også avholdt to kurs i 'Praktisk testledelse' for Confex Norge, et kurs vi får veldig gode tilbakemeldinger fra.

Og enda er det mye mer som har foregått. Ikke verst det for et selskap med 12 ansatte!

Big testing

De siste årene har vi jobbet med test av store, integrerte leveranser, der IT-systemer, teknisk utstyr, bygningssystemer, ansatte og kunder / publikum skal samspille effektivt for å få en vellykket totalløsning. Ny Terminal 2 på Gardermoen, nytt bagasjeanlegg for transfer-trafikk ved Gardermoen, Ekspressfortolling på Ørje, nytt Østfoldsykehus, ny lokasjon for Veterinærinstituttet, samt ny flåtestyring for en matvarekjede er gode eksempler på hvordan vi tester noe mer enn IT-systemer. Basert på våre erfaringer har vi definert en metodikk for dette, som vi kaller "Big testing". Dette vil være et viktig satsningsområde for Promis Qualify fremover og vi gleder oss til å jobbe med nye og eksisterende kunder på dette området. Les gjerne mer om hva vi legger i "Big testing" her.

Samvær & samhold

I 2018 har vi fått inn to ny kolleger i Promis Qualify. Først kom Dag-Vidar Lorgen og så Liv Krabberød. Begge kommer med sekken full av testkompetanse og de egenskaper vi ser etter hos våre konsulenter. Og begge har raskt blitt gode bidragsytere - både faglig og sosialt. Det er veldig gøy at vi har vokst til 12 ansatte. Og når selskapet består av 12 hyggelige og morsomme mennesker er det lett å ha det gøy sammen. Og det har vi hatt ganske ofte i 2018. De viktigste arrangementene er gjort sammen med våre nærmeste samarbeidspartnere i vårt søsterselskap, PROMIS AS. Det har vært hyggelige, enkle sammenkomster på bl.a. Ølakademiet, sommerfest på Lindøya og en julekonsert som etter 2 år er utropt til en tradisjon. I 2018 har det også vært sykkeltur på Rallarvegen og, ikke minst, en fantastisk tur til Tsjekkia. En slik langhelg med gode kolleger, flotte omgivelser og deilig mat og drikke gir et energiboost som jeg setter veldig pris på. Ikke bare kommer vi hjem som enda bedre venner, vi har også fått jobbet godt med faglige tema sammen.

Samfunnsansvar

Vi som jobber i Promis Qualify er privilegerte og synes det er bare rett og rimelig om vi bidrar til å hjelpe de som ikke har like muligheter som oss. I år som i fjor har vi samarbeidet med 'Education for Life, Nepal'. Sammen med PROMIS AS har vi bidratt til bedret livskvaliteten for hele 1000 jenter, ved utdeling av "frihetssett" (sanitetsputer, undertøy, såpe), sammen med undervisning om betydningen av kvinners helse og menstruasjon. Dette er noe jeg er særdeles fornøyd med å ha bidratt til, sammen med gode kolleger.

Vekst og rekruttering

Som i de foregående årene har etterspørselen etter våre tjenester i 2018 vært større enn vår kapasitet. Det er leit å se spennende prosjektmuligheter seile forbi, uten at vi har kapasitet til å bli med på ferden. Derfor ønsker vi å bli flere i Promis Qualify. Vi som er her har det helt topp, men ønsker oss flere gode kolleger - erfarne testledere og testrådgivere. Kanskje kan vi ønske deg velkommen om bord neste år? Ta gjerne en titt på siden om jobbmuligheter i Promis Qualify og sjekk om du er den vi leter etter.

2018 oppsummert og forventninger til 2019

Året vi avslutter nå må på alle måter sies å være vellykket. Hardt og godt arbeid fra alle våre ansatte har gitt fornøyde kunder, nye kontrakter, gode økonomiske resultater, supert samhold, gode opplevelser og en imponerende merkevarebygging. Fremtiden ser lys ut - det er bare opp til oss å utvikle oss på en måte som både vi og kundene er fornøyd med.

I skrivende stund er det nøyaktig 5 år siden Promis Qualify AS ble stiftet. Vi er stolte over å ha etablert en flott arbeidsplass for dyktige fagspesialister, som skaper verdi for kundene våre hver dag. Siden vi er så fornøyd, så er det planer om et jubileumsarrangement for våre samarbeidspartnere, kunder og ansatte. Følg med på sidene våre, så kommer det nyheter etter hvert.

En stor takk til alle ansatte, kunder og samarbeidspartnere, med ønsker om en fredelig jul og et fremgangsrikt nytt år!

 

Med hilsen

Remi Hansen

Daglig leder

 

Julebilde: freestocks.org på Unsplash