Hvor var du for 5 år siden – Espen?

I rekken av artikler der vi ser 5 år tilbake har vi nå kommet til Espen sine betraktninger. 

Ofte er bildearkivet mitt på Google til stor hjelp når det gjelder å friske opp hukommelsen på når ting skjedde og hvor var jeg da. Der finner jeg bilder fra bursdager, ferier, den første snøen, sykkelturer osv. Det å bla seg tilbake ti år i tid i bildearkivet kan helt klart anbefales. Barna hjemme hos oss synes det kjempegøy å se gamle bilder og rare videoer. En søndag morgen ble vi sittende lenge å se på bilder i arkivet etter frokost og latteren satt løst. Noen ganger dukker det opp bilder fra situasjoner som man helt hadde glemt også. Fra riktig gamle dager husker jeg godt lukten av svidd støv fra fremviseren da lysbilder ble vist frem i stua. Hvor mange er det nå som kan kjenne igjen den tydelige lyden av en lysbildefremviser som skiftet bilder?

Men for fem år siden altså – da jobbet jeg med testing av en ny klientplattform på Ullevål sykehus. I ett av de eldste byggene på sykehuset jobbet teamet med vår lille test-lab. Og dette fant jeg faktisk bilder av i arkivet mitt. Men det tar nok helt sikkert mer enn fem år å bygge et nytt sykehus her. Hvis det blir bygget på Ullevål da. I 2014 kom også den første snøen tidlig i november på Grefsen. Jeg håper nå fortsatt på mye snø og skiføre i marka også denne vinteren. Vel, spådommer om klimaet varsler vel mer nedbør i årene som kommer, men blir det kaldt nok til at vinteren gir oss snø? Som Voss lyrikklag sier; «Dersom du vel å ikkje gleda deg over snøen vil du ha mindre glede i livet, men samme mengde snø»

Men for fem år siden altså – da ble Promis Qualify startet. Fra tre ansatte har vi nå vokst til 15. Vi har bygget vår kultur og har etablert våre tradisjoner. Fra å jobbe i et stort selskap der jeg ofte lurte på hvem som jobbet i samme avdeling som meg - er jeg nå i et firma der vi møtes ofte, tar beslutninger sammen og utveksler faglig kompetanse og erfaringer. I bildearkivet mitt er albumet fra turene våre til Piemonte, Bordeaux og Lofoten blant favorittene.

Men for fem år siden altså – da passerte vi 60.000 registrerte Elbiler i Norge. Og i år selges det nesten like mange elbiler som andre biltyper. Det er en spennende utvikling. Enkelte mener at bilbransjen vil være totalt forandret i løpet av fem år. Kan det skje med andre bransjer også? Hva kommer til å skje i IT-bransjen? Digitalisering og bærekraft løftes frem som viktige mål i samfunnet. At man først i år har klart å innføre en felles flyttemelding for posten og folkeregisteret blir jeg ikke særlig imponert over. Men det går da i riktig retning. Miljøfokus er viktig og det vi gjør skal være mer bærekraftig. Hva betyr dette for oss som jobber med testing? Kommer vi til å måle effektforbruk i for IT-systemene som utvikles? Eller må vi sikre at strømmen som leveres til løsningene har fossilfritt opphav? Jeg vet ikke. Men jeg har troen på at vi fortsatt har skiføre i marka og at bildene mine ligger trygt i «skyen» de neste fem årene også.

 

Tidligere artikler i serien kan du finne her: