Promis Qualify og Education for Life etablerer 12 skolebibliotek i Nepal

Vi åpner det nye året med en god nyhet - vi er så heldige at vi får samarbeide med Education For Life, Nepal også i år. I tre år nå har vi samarbeidet med EFL om ulike prosjekter. Deres gode prosjekter, lokale forankring og kostnadseffektive gjennomføring har vært avgjørende for at vi velger å videreføre samarbeidet om nye prosjekter i Nepal.

EFL ønsker i år å satse på biblioteker til grunnskoler i Nepal. De har fått mange henvendelser fra skoler som mangler bøker og grunnleggende læremateriell til undervisningen, så dette er et godt og viktig arbeid.

Mer enn 80 biblioteker har allerede fått skolebøker gjennom hjelp fra EFL. Med støtten på kr 100.000,- fra Promis Qualify i år skal vi sammen utstyre ytterligere 12 skoler med bibliotek, bøker og læremateriell.

EFL har i år plukket ut 12 skoler i fire forskjellige distrikter i Nepal som har et prekært behov. Disse skolene har ingen biblioteker og ingen bøker. Noen av disse er i det jordskjelvberørte området, der de har mottatt støtte fra myndighetene til selve gjenoppbyggingen av skolene, men de har ikke nok læremateriell og bøker til elevene sine.

Skolene har bedt om hjelp hos mange organisasjoner til å etablere biblioteker, men at EFL og Promis Qualify støtter dem utgjør den store forskjellen. Dette gjør at de kan utdanne barn og på lang sikt hjelpe flere ut av fattigdom. Vi er glade og ydmyke for å kunne bidra til dette.

Vi lover oppdateringer fra de ulike prosjektene utover våren og høsten. Følg med på nettsidene våre!