De første to skolebibliotek etablert

Vi lovte en oppdatering på vårt samarbeid med Education for life, hvor vi sammen skal etablere 12 skolebibliotek i Nepal.

Her er en oppdatering fra første fase av prosjektet, hvor de to første bibliotekene er etbalert. Det er skrevet av Meena, som har vært ute på skolene med bøker og materiell.

--

En varm hilsen fra Nepal.

Jeg skriver om
reisen til Baglung for bibliotekprosjekt-2020.

Baglung ligger i vestre del av Nepal. Vår destinasjon var Gadikhola og Chiate i Dhorpatan kommune-6 Nishikhola Rural Municipality-5 i Baglung distriktet, i to forskjellige retninger. Det tok oss nesten 10 timer å nå landsbyen med jeep fra Pokhara. Vi dro til Shree Bidhya Bikash Secondary School neste dag, etter vår lange reise der 331 elever og lærere ventet å hilse på oss me
d vakker krans.
Alle så veldig glade og spente ut. Etter velkomstseremonien overleverte vi bøkene til skolen. De var veldig glade. Skolen hadde bare noen få bøker. Det hjelper skolen å bygge et bibliotek ved å tilby bøker. De er veldig takknemlige for EFL og Promis Qualify Project. I følge lærere, kan de lære elevene ordentlig med læremateriell, da bøkene vil være referanse til å hjelpe til med å undervise.

Den andre dagen etter 2,5 timers kjøring nådde vi Shree Janajyoti Basic School hvor 101 elever og lærere ventet på oss. Det føles vikitg å nå denne skolen der ingen andre organisasjonene nådde frem. Rektor, andre lærere, studenter og samfunn er glade for å motta dyrebare bøker. Læreren sa at disse bøkene hjelper til med å utdanne ikke bare elever, men også hele landsbyen og samfunnet. Bøkene vil være veldig nyttige for elever og lærere.

Mina
 
-
 
   
 
 
 
Her kan du lese artikkelen i sin opprinnelige form på EFL sine hjemmesider.
 
Tekst og bilder gjengitt med tillatelse fra EFL.