Promis Qualify 70 grader nord

Promis Qualify's årlige tur er en viktig del av firmaets DNA. Den gir et hyggelig avbrekk fra en hektisk hverdag og en ettertraktet mulighet for 2-3 dagers samvær med gode kollegaer. Og gir minner og samtaleemner i årevis framover. I 2020 skulle vi egentlig til Amsterdam, men av åpenbare grunner så måtte reisen foregå innenlands. Vi liker å reise langt, så da falt valget på Alta.

Det er mange hensyn å ta og faktorer å vurdere når man skal beslutte om man vil være med på en slik tur, og i år har COVID-19 for første gang kommet med i beslutningsgrunnlaget. Naturlig nok så bidro det til at mange valgte å bli hjemme. Men likevel så reiste en fin liten delegasjon til Alta. Her er deres reisebrev:

"Allerede på flyplassen får vi av reiseleder utdelt munnbind og håndsprit i rikelige mengder, så smittevernet blir ivaretatt helt fra starten.

Iført tidsriktig «antrekk», setter vi oss på flyet som tar oss til Alta i Finnmark. Det er torsdag i begynnelsen av september, og vi kan glede oss over strålende sol og nesten 20 grader når vi lander.

På flyplassen venter en hyggelig dame, som kjører oss til skiferfjellet Pæskatun. Der blir vi mottatt av et veldig engasjert søskenpar, som med en nydelig kveldshimmel og et knitrende bål i bakgrunnen, forteller oss litt om området og Altaskiferens historie. Også her står smittevern i fokus og deler av seansen foregår med hansker og munnbind for alle.

Inne i arbeidshallen demonstrerer en erfaren skiferarbeider, hvordan man går fra en stor skiferblokk, til en ferdigprodusert takstein. Han er tydelig stolt av håndverket sitt, og det er lett å la seg smitte av entusiasmen hans. Når vi får sjansen, gyver vi løs med skifersaksa og etter litt kyndig veiledning, har vi alle vår lille altaskifer suvenir.

Dagen avsluttes med en veldig bra middag i Nordlyshytta på Pæskatun. Vi får servert den samiske nasjonalretten Bidos, en gryte laget med reinsdyrkjøtt og grønnsaker.

Fredag morgen merker vi igjen at det er spesielle tider. Hotellet har av smittevernhensyn valgt å ikke servere frokost, så den inntas på en bedre restaurant bare et skifersteinkast unna.

Fredag er fagdag, og en fin kombinasjon av forskjellige temaer står på agendaen. Dagen starter med en presentasjon om Helhetlig Testing. Vi diskuterer og jobber oss gjennom oppgaver til dette temaet. Deretter følger en time med Big Testing. Etter lunsj får vi innføring i hvordan en fagartikkel skrives, og vi ser litt på hvordan vi skal jobbe med dette fremover. En interessant dag avsluttes med en sesjon med risikoanalyse i praksis. Siden mange er hjemme så foregår hele fagdagen, inkludert gruppeoppgaver, on-line. Så ingen går glipp av det faglige utbyttet ved turen (bare alt det andre).

I egentiden på ettermiddagen tar noen en liten rusletur i Alta. De besøker Nordlyskatedralen og Alta kirke, som har Altaskifer på taket. Andre har mer regresjonstest i tankene og sjekker nok en gang ut den lokale puben Barila. Her har de forøvrig heldigital bestilling og betaling. Man bestiller og betaler på telefonen og på veldig kort tid står det en servitør ved bordet for å levere produktene. Man får også en kvittering på e-post pr handel, så man kan lett holde oversikten.

Kvelden tilbringes på den hyggelige restauranten Stakeriet, hvor vi spiser en smakfull treretters med god drikke til. På nytt dukker skiferen opp som tema. Denne gangen i form av desserten osteskifer, en nydelig, men (for noen) en noe mektig ostekake.

Lørdag morgen er vi klare for nye eventyr. RIB- tur inkludert fisking og lunsj på Storekorsnes, står på programmet. Underveis passerer vi breddegraden 70 grader nord og nyter storslått natur og herlig frisk sjøluft. RIB føreren tar noen stopp ved utvalgte steder, blant annet Bekkarfjord. Dette er en grønn og frodig perle, ved Seiland nasjonalpark. I tidligere tider hentet bøndene vinterfor her. Gresset ble rullet ned fjellsidene i notsekker, og fraktet til gårdene i båt.

I Bekkarfjord treffer vi mannen som skal ta oss med til de beste fiskestedene. Det er vel flere av oss som håper på å dra opp storfisken, men vi må stort sett nøye oss med småsei. Dagens største fisk, blir en torsk på 6 kilo!

 

Frisk luft gir matlyst, og vi drar til Storekorsnes for lunsj. Her hilser vi på kongekrabben, og noen blir ganske gode venner med disse krabatene.

Etter en bedre lunsj med fiskesuppe og kongekrabbe på menyen, er vi klare for dagens konkurranse, øksekast! Konkurranseinstinktet våkner, og etter et par prøverunder, er vi klare. Dette er lettere sagt enn gjort, men noen er mer treffsikre enn andre, og en verdig vinner kåres.

Siste kveld i Alta tilbringes på restaurant «Du Verden». Dette blir nok en kveld med god mat og drikke. En morsom kveld, med gode historier og mye latter.

Søndag formiddag setter vi kursen sørover, med mange gode minner fra nordlysbyen Alta i bagasjen."

P.S.

Ingen av reisedeltagerne ble smittet av korona.