Vi holder det vi lover! Gjør du?

Vi trenger flere erfarne testledere!

Hos oss får du...

 INKLUDERING

 

 

  

 

 • Enkel og flat struktur – det er de ansatte som sammen bestemmer over selskapets strategi og planer

 • Medeierskap med gunstig økonomisk utbytte

 • Fagkvelder for kunnskapsdeling og faglige diskusjoner

 • Et inkluderende og sosialt miljø med hyggelige samlinger som middager, konserter og friluftsaktiviteter

 • Årlig tur til spennende reisemål

 • Buddy-ordning som gir mulighet for sparring med kollega på faglig og personlig plan

     ENGASJEMENT

 

 

 

 

 

 • Vi holder det vi har lovet kunden

 • Stor personlig frihet - ingen detaljstyring av den enkelte

 • Sosialt engasjement i form av et flerårig samarbeid med Education for Life, Nepal sitt arbeid med å ruste opp skolebiblioteker og forbedre kvinners rettigheter

 • Tilretteleggelse og hjelp til å skrive foredrag til konferanser, for de som ønsker det

 • Betalt internt fagarbeid til glede for hele firmaet

 • God tilgang til oppdrag med stor spennvidde innenfor flere bransjer

 BALANSE

 

 

 

 

 

 

 • Kjønnsbalanse på tilnærmet 50/50

 • Balanse mellom jobb og fritid - Stor frihet til å forme en arbeidshverdag som passer DEG best mulig

 • En god miks av forskjellige personlighetstyper gir stor takhøyde og gode diskusjoner og beslutninger

 • God balanse mellom lønn og egeninnsats - attraktiv lønnsmodell som gir høy lønn der du sitter igjen med stor andel av egen omsetning

 • Attraktiv balanse mellom rock’n roll og fysisk fostring i sosial sammenheng

 • Vi tilbyr samme frihet som ved å jobbe alene - og - tryggheten ved å jobbe i et veldrevet firma, eid av de ansatte

 • De beste pensjons- og forsikringsordningene på markedet

Nysgjerrig?
Ta kontakt for en uforpliktende prat med
rekrutteringsansvarlig Heidi Raae Bønke på tlf 476 69 300,
eller daglig leder Remi Hansen på tlf 918 65 925, 

eller bare send CV'en din

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

 

Buddy ordning

 

Vi har en stund hatt tanken om å ha en Buddy-ordning, der konsulenter som matcher hverandre på flere kriterier og som er forskjellige på andre, enkelt kan møtes for å diskutere jobb og private temaer. Dette da livet som konsulent jo innimellom kan føles litt ensomt, og tilknytningen til selskapet kan tidvis føles fjern.

Vi er jo såpass spredd geografisk og oppdragsmessig, så dette kan være en uformell og trygg måte å raskere fange opp og få luftet krevende utfordringer i oppdragene. Både for veiledning og for å sette i gang tiltak.

Vi har nå hatt en Buddy-ordning av frivillig karakter i ca 7 måneder nå. Av de som har vært med så karakteriseres dette som en suksess.

De fleste Buddy-parene har hatt over 4 møter og det er ca. 50% av møtene, som selv i koronatid, har skjedd i det offentlige rom. Noen har til og med benyttet anledningen til å ta møtet som en rusletur i hverandres nabolag - det kan anbefales!

Noen Buddy'er rakk ikke å starte opp før koronaen dro igang. Det har for de vært vanskelig å møtes og de følte at møtene mellom Buddy'er bør være ansikt til ansikt, spesielt det første. Mens andre med stort hell har gjennomført Buddy-møter på Teams.

Kriterier for gode møter:

 • Ikke book møterom. Buddy fungerer best på kafe eller pub, over en kaffe eller en pils (eller til nøds på Teams).

 • Buddy-møtet skal være en løs samtale, der man snakker om seg selv, både private og jobbmessige temaer. 

  • Man kan altså f.eks også kunne snakke om en skitur man var på.

  • Med jobb så menes det både rent faglig og prosjektmessig, men også temaer som motivasjon, samarbeid, kommunikasjon, tidstyver og hindringer.

 • Buddy-møtet bør være umiddelbart etter arbeidstid, for å være i riktig modus.

 • Buddy-møtet bør ha fast frekvens, f.eks. månedsvis eller annenhver måned.

 • Man bør sette av minst 1 time til Buddy-møtet, slik at man ikke stresser.

 • Det er viktig å forstå at dette er et lagspill, og at man derfor har ansvar overfor hverandre

I tillegg til kriteriene ramset opp under her så skal det sies at de fleste Buddy’er tar oftere kontakt med hverandre for en rask prat i tillegg til møtene.

En forsiktig konklusjon etter noen måneder i drift er at ordningen bringer de ansatte nærmere hverandre og at eierskapet til et godt miljø i et konsulentselskap sitter hos hver enkelt ansatt.

Til slutt så gjengis en tilbakemelding fra to Buddy'er:

“På første Buddy-møte fikk jeg luftet en del bekymringer og reelle problemer som jeg følte var stoppende for mitt arbeide. Min Buddy kom med forslag og eksempler hvordan han hadde løst tilsvarende problemer i sitt prosjekt. Etter å ha tenkt litt på dette og relatert det til mine egne utfordringer, fant jeg en løsning på flere av de.
Og jeg fikk tatt tak i de og kunne begynne å produserte det jeg kunne begynne på. Både med de forutsetningene jeg hadde - og de som enda er uavklart.
Første Buddy-møte endte faktisk med bedre nattesøvn  

Vi ønsker oss flere kvinner i Qualify-teamet

Vi ønsker oss flere kvinner!

Vi har pr mars 2020 en kvinneandel på 47%.
En klar oppgang fra inngangen til 2019 da andelen var 33%.
Men vi lar oss ikke stoppe med det.
 

Er du en erfaren kvinnelig testleder som søker nye utfordringer?

Hos oss får du jobbe sammen med andre erfarne kvinner (og menn), med stort engasjement, bein i nesa og mengder av godt humør.

Om du har noen års erfaring ønsker vi å snakke med deg.

 Ta kontakt med daglig leder (eller en av oss andre) for en prat.


Vil du bli bedre kjent med oss?

 Da kan du lese mer om oss ansatte her.

Og her kan du lese om faglige muligheter, sosiale aktiviteter, vårt sosiale engasjement og andre ting vi har gjort.

Kort sagt: Hvorfor du skal velge oss.

Lena
 
 

 

I Computerworld mars 2019 kan du lese en artikkel av vår kollega Richard Rostad. Den omhandler testdata, og hva NAV gjør for å syntetisere testdata for sine systemer. Et viktig poeng for NAV har vært å ikke bare oppfylle kravene i ny personvernforordning, men å muliggjøre bedre testing. Og mer effektiv testing. Fra å ha brukt en uforholdsmessig stor andel av testinnsatsen på å klargjøre testdata basert på produksjonskopier er NAV på vei til en situasjon med enkel ad hoc generering av syntetiske data, som attpåtil er bedre enn produksjonsdata.

I artikkelen beskrives det arbeidet NAV gjør internt i etaten med syntetisering av testdata til sine interne systemer. I tillegg er NAV engasjert i og støtter et pågående tverretatlige samarbeidet om test og testdata, hvor Skatteetaten er initiativtaker og pådriver. Som eier av Folkeregisteret jobber Skatteetaten med å etablere en syntetisk testbefolkning og mulighet for å simulere hendelser på testbefolkningen som eksterne parter (herunder andre offentlige etater) kan lytte på. I følge Skatteetatens nettsider er planen å gjøre den syntetiske testbefolkningen tilgjengelig for utvalgte pilotkonsumenter i test fra august 2019.

Richards artikkel i Computerworld er en smakebit på en mer dyptpløyende fagartikkel om samme tema som finnes på våre nettsider.

Trykk på artikkelen til venstre for et mer lesevennlig format, eller les den på Computerworld (krever innlogging).

 

Julebrev fra Nepal

Under følger en rapport fra Education For Life, Nepal. Denne oppsummerer resultatene av vårt samarbeid, sammen med PROMIS AS, for 2018.

Dette har vært et utrolig spennende prosjekt og vi har nådd ut til 1000 unge jenter langt vest i Nepal. Dette er et område som er vanskelig tilgjengelig geografisk og på begge ekspedisjonene har Meena brukt 4-6 dager for å komme fram til landsbyene. Dette området ble valgt fordi her står de gamle tradisjonene svært sterkt i lokalsamfunnet.

Meena er utdannet sosialarbeider og er svært dyktig i arbeidet hun har utført. Hun rapporterer at «The freedom kits» ble mottatt med nysgjerrighet, flauhet og takknemlighet.

Mange av disse jentene har ikke hatt noen form for bind og har kun tørket seg med skjørtene sine. Dette har vært et stor hygienisk problem og mye av undervisningen gikk med på å snakke om hygiene.

I tillegg har de fått opplæring å bruke bindene vi har distribuert. Dette er tøybind som brukes om og om igjen. Mange av disse jentene har heller aldri sett eller brukt en truse.

Til tross for at dette er et stort tabu tema i Nepal, har Meena klart å skape en trygg arene for jentene hun har undervist og hun kan fortelle at jentene hadde mange spørsmål.

Som prosjektleder er jeg meget fornøyd med prosjektet. Dere har vært med på å nå jenter som har en meget tøff hverdag og bidraget deres har bedret tilværelsen for 1000 jenter. Dette har også ringvirkninger til de jentene som ennå ikke har fått menstruasjon. Disse jentene som har mottatt undervisning, vil igjen fortelle sine yngre søstre hva de har lært. Forhåpentligvis har vi nådd ut til flere 1000 jenter.
Det tar nok ennå en stund før jentene slipper å ligge ute i hytter når de menstruerer, men vi har tro på at informasjon og undervisning sakte, men sikkert kan skape endringer.

Tusen hjertelig takk for deres bidrag. Dere gjør en enorm forskjell !

Hilsen Øydis Raddum, leder Education for Life.

--

Lenker til de to fasene i prosjektet:

Fase 01 - http://www.educationforlifenepal.com/?p=1262

Fase 02 - http://www.educationforlifenepal.com/?p=1323

 

Bilder er lånt fra EFL sin hjemmeside, og er gjengitt med tillatelse.

Hjemmeside: http://www.educationforlifenepal.com evt. Facebook-side.

--

En julefortelling

Dette skjedde en gang for lenge siden i en fjern avkrok. Denne avkroken var så fjern at den bare var lik en fordypning å regne. Selv om det ikke hadde regnet på lenge. Og det tatt i betraktning, så er det nok heller ikke helt tilfeldig at denne historien begynner akkurat i det det første snøfnugget lander helt lydløst i fordypningen. 

Denne hendelsen sår med en gang tvil om man i det hele tatt kan kalle dette en fordypning lenger, siden snøfnugget nå dekker nesten hele fordypningen. Og siden dette var en utrolig usannsynlig hendelse, så fantes det ikke noe testscript for dette. Hverken automatisert eller manuell. Ikke fantes det noe kunst intelligent nok heller på den tiden. Kun middels intelligent kunst. Det fantes maskinlære på enkelte skoler, men ikke maskinlæring. 

Men nå var det såpass mildt den dagen at snøfnugget smeltet med en gang, og vannet ble raskt absorbert av den tørre jorden. Så fordypningen var tilbake, nesten bokstavelig talt med det samme. Og fortsatt var den like fjern. Den var så fjern at meget lite av dette ble observert. 

Mange mener at disse sjeldne observasjonene er opphavet til en hel katalog av julesanger. Alt fra Deilig er jorden, til Do The Know It's Christmas og Nå vandrer fra hver eneste krok. 

Tilbedelsen av Snømannen Kalle ble utført i skjul og mørke, ingen våget å gjøre dette i åpenhet. Men selv om mange likevel viet seg til grundige studier var det nesten ingen forståelse for eller noe innsikt i Kalles komplekse følelsesliv. Det var rett og slett for mye å fatte. 
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! var et stille skrik, og er et eksempel på desperasjonen i fordypningen da det viste seg seg at dette snøfnugget ikke bare var det første, men også det eneste. 

Snø representerte brutte løfter, tapte forhåpninger og annet lurendreieri. Å bli kalt for snømus var noe av det mest fornærmende man kunne oppleve, nesten for et karakterdrap å regne. 

De hadde hørt om reinsdyret Rudolf, men hele konseptet reinsdyr var for dem bare en metafor for det uteblitte regnet. Så det ble den samme elendigheta der.

Så de sang stort sett bare Deilig er jorden og Brownies for Christmas. Og Musevisa og Grisevisa.

Denne historien er av forståelige grunner aldri blitt fortalt før. For det er faktisk ikke noe historie i det hele tatt.
Den har hverken "som", "ønsker" eller "slik" i seg. 

 

Men håpet for 2019 er likevel at:

Som gode mennesker
Ønsker vi å gjøre noen gode gjerninger
Slik at verden blir et litt bedre sted å være

 

God Jul

 

Tjenestekladd

 

       

Testledelse

 

Testrådgivning

 

Test av infrastrukturprosjekter

Vi tilbyr testledelse for alle typer IT-prosjekter: Utviklingsprosjekter, infrastruktur/plattformprosjekter og innføringsprosjekter, med ulike gjennomføringsmodeller som smidig/scrum, fossefall, osv. Vi er alle ISTQB-sertifisert innen test og har lang erfaring fra området.

Les mer om testledelse

 

Vi tilbyr rådgivning på forbedring av testprosess, innføring og bruk av testverktøy, oppbygging av testsenter, samt kontraktsrådgivning innen testområdet. Gjennom vår deltakelse i noen av Norges største IT-prosjekter, har vi kompetanse og erfaring som gir kundene våre økt verdi.

Les mer om testrådgivning

 

Vi har bred erfaring med test av infrastruktur-, plattformleveranser og standardsystemer, og kjenner godt til særpreg ved denne typen prosjekter. Vi har gjennomført flere store prosjekter i denne kategorien og kan hjelpe deg med å unngå fallgruvene, og gjennomføre test i prosjektet

Les mer om test av infrastrukturprosjekter

 

 

   

Big testing

   
   

Med vår erfaringsbakgrunn har vi tilpasset testmetodikk og verktøy til verifikasjon av driftsklarhet for store, integrerte leveranser. Promis Qualify har valgt å kalle denne metodikken for "Big testing".

Les mer om Big testing

   

 

Vårt hovedfokus er å gi ledelsen et godt beslutningsgrunnlag ut fra produktkvalitet og forretningsrisiko

 

 

 

Bilder fra Unsplash

Big Testing - testing av driftsklarhet for integrerte leveranser

Hvorfor trenger vi "Big testing"?

FilybroDagens store prosjekter blir stadig mer komplekse og sammensatte. Flere og flere leveranser inneholder ikke bare avansert programvare, men også tekniske anlegg, et stort antall sensorer og til og med store bygningsmasser. Og samspillet mellom alle delene må fungere for å gi en effektiv helhet. Kall det gjerne system of systems eller integrerte leveranser. Nye leveranser av et slikt kaliber skaper ofte behov for endrede prosesser og rutiner, noe som medfører behov for opplæring av sluttbrukerne. Hvordan evaluerer man driftsklarheten i slike integrerte leveranser, hvor alle komponenter må fungere sømløst sammen? Både IT- og byggeindustrien har for eksempel gode rammeverk i dag for å kvalitetssikre sine respektive leveranser hver for seg, men altfor sjelden er det noen som ivaretar "det store bildet" når sammensatte løsninger skal evalueres. Godt testede bygningsmasser, tekniske anlegg og programvare garanterer slett ikke driftsklarhet, om ikke systemene er testet sammen og sluttbrukeraspektet er ivaretatt. Resultatet vil derfor ofte være forsinkede og til dels mislykkede prosjekter, etterfulgt av tapt omdømme og store ekstrakostnader for alle parter.

Hva kan vi bidra med?

Våre konsulenter har spisskompetanse og mange års erfaring fra smidig systemutvikling og testledelse innen programvare- og infrastrukturtesting. Med den erfaringsbakgrunnen har vi tilpasset testmetodikk og verktøy til verifikasjon av driftsklarhet for store, integrerte leveranser. Promis Qualify har valgt å kalle denne metodikken for "Big testing".

Sentralt i "Big testing" er gjennomføringen av realistisk ende-til-ende testing av prosesser og driftsrutiner. Når man skal starte produksjon i f.eks. en stor, avansert bygning med mange publikumstjenester, er det ikke tilstrekkelig at enkeltkomponentene er testet hver for seg. For å få verifisert driftsklarhet ("operational readiness") må man i tillegg teste helheten - samspillet mellom IT-systemer, teknisk utstyr, bygninger og, ikke minst, menneskene som skal gjøre jobben. Er prosessene hensiktsmessige i praksis? Har de ansatte god nok opplæring i rutiner og systemer? Kan avvik håndteres effektivt? Slik vurdering av reell driftsklarhet gjøres best gjennom prøvekjøring av driftslike prosesser i et så produksjonslikt miljø som mulig og med realistiske volumer. Ved å gradvis nærme seg operasjonell drift kan man, i tillegg til å eliminere tekniske feil, også optimalisere prosesser og logistikk ut fra det man erfarer ("operational optimization"). Systematisk og operativt utprøvde leveranser gir redusert forretningsrisiko. Det er vår motivasjon for å tilby "Big testing".

Testing av driftsklarhet for integrerte leveranser

- Hvordan gjør vi det?Figur Big Testing

Listen over mulige tester som kan gjennomføres for store, integrerte leveranser er tilnærmet uendelig. Innsatsen må derfor prioriteres. Gjennom vår "Big testing"-tilnærming vil helhetlig forretningsforståelse, teknisk innsikt og testfaglig kompetanse legges til grunn for en 360-graders risikovurdering, som vil være styrende for løpende prioriteringer av testinnsatsen.

Oppgaven med å verifisere driftsklarhet for en stor, integrert leveranse, som kanskje omfatter hundrevis av ansatte, kan virke overveldende. Ved å velge Promis Qualify som din partner i denne oppgaven får du tryggheten fra konsulenter som har ledet tilsvarende operasjoner tidligere. Prosjektreferansene til våre konsulenter er mange når det gjelder integrerte leveranser. De spenner fra de små til de helt store, hvor utbyggingen av Terminal 2 på Gardermoen hittil er den største. Promis Qualify har her bidratt både med rådgivning, planlegging og praktisk gjennomføring av test og kvalitetssikring, for å gi oppdragsgiver et best mulig grunnlag når beslutningen om driftsklarheten til sammensatte løsninger skal fattes.

Eksempler på tiltak:

 • Kartlegge kjerneprosesser, rutiner og krav sammen med sentrale interessenter
 • Kartlegge systemer og teknisk utstyr
 • Velge riktig tilnærming og omfang til funksjonelle virksomhetstester basert på forretningsrisiko
 • Etablere planverk, testdesign, samt oppfølgings- og rapporteringsverktøy
 • Sikre testpersonell og testdata
 • Gjennomføre realistiske ende-til-ende tester av bygg, tekniske anlegg, programvare, infrastruktur og prosesser
 • Kontinuerlig risikostyring og rapportering basert på fremdrift og kvalitet for å sikre ledelsen et solid beslutningsgrunnlag

Eksempler på hva våre konsulenter har jobbet med

 • Avinor OSL Gardermoen Terminal 2: Tjenestetester av ny flyplassterminal (se Avinors video om testing av T2)
 • Avinor OSL Domestic Transfer: Tjenestetester av nytt bagasjeanlegg for transfer-trafikk ved Gardermoen
 • Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ): Ende-til-ende tester for det nye sykehuset på Kalnes, samt utprøving av nye mobilitetsløsninger for klinisk personell og administrasjon
 • Tolletaten: Test av ny fortollingsprosess for speditører - "Ekspressfortolling"
 • Veterinærinstituttet (VI): Rådgivning / strategi for virksomhetstester som planlegges for etablering av VI og Veterinærhøyskolen på NMBU i Ås
 • "Landsdekkende dagligvarekjede": Innføring av ny løsning for flåtestyring og logistikkoptimalisering for matvaredistribusjon fra sentrallager til et stort antall dagligvarebutikker

 

DreamlinerTestbaggasjeTestbaggasje TollarbeidTollstasjon

Test av infrastrukturprosjekter

 

En stor del av IT-prosjektene som gjennomføres er større endringer i infrastruktur eller driftsplattform. Dette kan være omlegging eller utskiftning av serverplattform, klientplattform, integrasjonsplattform eller en kombinasjon, f.eks. overgang til en skybasert plattform. I disse prosjektene er det gjerne snakk om endringer i plattformen som helhet, i stedet for utvikling eller utskiftning av enkeltkomponenter som f.eks. et saksbehandlings- eller fagsystem.

Større plattformprosjekter har gjerne implikasjoner på organisasjon, kompetansebehov, roller og bemanning i kundeorganisasjonen. Der sluttbrukere av f.eks. den nye klienten er opptatt av brukervennlighet, vil drift være opptatt av driftssikkerheten for løsningen som helhet, mens forretningssiden er opptatt av hvor raskt de kan få innført endringer i funksjonalitet eller tilgjengelighet.

 

Tjenesten dekker prosjekter innenfor infrastruktur-, plattformleveranser og standardsystemer, men vi omtaler de samlet som ‘Infrastrukturprosjekter’.

Driver for å bytte plattform kan være flere:
 • Modernisering av plattformen som helhet for reduserte kostnader, større fleksibilitet og/eller raskere endringer
 • End-of-support for OS, servere, teknologi, kritiske applikasjoner
 • Sammenslåing av eller kompatibilitet med andre systemer eller organisasjoner
 • Ønske om outsourcing av den daglige driften

Innenfor software-testing har mye av metodikk og begrepsbruk blitt utviklet gjennom test i systemutviklingsprosjekter. 
Infrastrukturprosjekter har noen særpreg og testutfordringer som skiller dem fra systemutviklingsprosjekter.
 
 
 • Sammensatt av mange standardprodukter og komponenter som i noen grad kan konfigureres, men ikke skreddersys. I motsetning til systemutviklingsprosjekter der utviklere har tilgang til kildekoden
 • Omfatter gjerne en del fysisk utstyr (hardware med firmware, system software eller drivere som er utstyrsspesifikt). Trenden er imidlertid at stadig flere aspekter ved plattformer er "software defined" i.s.f. styrt på hardware-nivå
 • Det kan være vanskelig å gjennomføre test på enkeltobjekter når ikke hele verdikjeden er på plass
 • Mye fokus på ikke-funksjonelle egenskaper. Kundens applikasjoner skal funksjonelt fungere som tidligere, men egenskaper som stabilitet, robusthet, kapasitet, ytelse, sikkerhet, etc. er avgjørende for om ny plattform er en suksess
 • Større grad av avvikstesting sammenlignet med funksjonell test, for å finne ut hvor robust systemet er
 • Til en ny plattform kommer ofte et betydelig sett av verktøy for system management og service management som skal tas i bruk av flere grupper brukere
 • Treffer stor del av kundeorganisasjonen og kan derfor gi behov for betydelig innsats innen opplæring og forankring
 • Det kan være vanskelig å både definere og opprette de detaljerte kravene til infrastrukturløsninger
 • I slike prosjekter er det ikke vanlig med smidig metodikk
 Vi i Promis Qualify har erfaringene som hjelper deg med å identifisere fallgruvene og gjennomføre nødvendige risikoreduserende tiltak.

 

Eksempler på tiltak:
 • Etablere fremtidig produksjonsmiljø til bruk under test
 • Økt andel statisk testing av dokumentasjon for å avdekke avvik tidlig
 • Involvere bredden av interessenter i test tidlig, f.eks. sluttbrukere, systemansvarlig, helpdesk o.a.
 • Velge riktig tilnærming og omfang innen funksjonell verifikasjon og teknisk testing basert på forretningsrisiko
 • Tidlig involvering av driftsorganisasjonen for å sikre at beredskapsrutiner er etablert og testet
 • Splitte i delleveranser med tilhørende testplaner for å kunne si noe om kravdekning, og minimere risiko i prosjektet som helhet


Bransjer vi har jobbet i: Justis, Samferdsel, Helse, Olje og Energi, Bank, Varehandel

 

 

 

Promis Qualify is an independent consulting company, based in Norway. The company was founded in 2014, as an offspring from PROMIS AS. 

Company profile

Promis Qualify delivers Software Test related Services with a Business perspective, i.e. Test Managers and Test Advisors with 

 • Management experience
 • Business risk understanding
 • Commitment to management priorities
 • Rock solid test competence

Our experience and competence gives Business Managers a solid foundation for decision making – concerning project plans, quality improvement initiatives, go-live decisions, etc.

We know that the value of any test lays in its ability to give new information, i.e. to reduce business risk.

Service offering

Promis Qualify is committed to SW Testing services only:

 • Test Management
  • All types of Projects and Deliverables
  • Both on Customer and Supplier side
  • All levels and phases of testing
  • Big testing - verifying operational readiness for large, integrated deliveries, including buildings, technical equipment, operating procedures, and employee training
 • Test Advisory
  • Test Process improvements for increased effectiveness of SW testing – within a project / program or organization wide, e.g. effective use of test tools, test strategy / test policy advice, or requirements management process improvement
  • Strategy for Test Automation
  • Building a Testing Center of Excellence / Test as a Service
  • Sourcing of Test Resources and Services
  • Coaching of Test Managers, Project Managers, Product Owners and Project Owners
  • Building SW testing competence through standard courses or tailored training
  • Contracts advisory in the SW Testing area

Staff and competence

Promis Qualify employs 15 Senior Test Managers with an average of 20+ years of IT experience, of which 12+ years is SW Test related

Common characteristics of our Test Management Consultants:

 • Documented competence – College / University degree and highly regarded Certifications
 • IT professionals with Technical know-how and Business understanding
 • A minimum of five years of experience as Test Manager from demanding projects, typically 10-15 years
 • Management experience from Project and/or Line organizations – must understand Business management issues and how to address them

Track record

 • Number of employees increased from 3 at startup in 2014 to 17 now – all fitting the desired profile
 • Good visibility in the SW test community with courses, presentations and professional events related to SW testing topics
 • Built competence through certifications 
 • Attractive partner for major players
  • A solid network of partners with partnering agreements
  • Sub-contractors used to increase footprint in the marketplace

 Annual turnover and profit

Contact

For more information contact Managing Director, Remi Hansen on Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. or +47 918 65 925

 

Testrådgivning

Promis Qualify tilbyr rådgivning innen test og kvalitetsarbeid til prosjektledere, testledere og andre lederfunksjoner:

 • Forbedring av testprosesser
 • Bruk av verktøy til å effektivisere kvalitets- og testprosesser
 • Kompetansebygging gjennom spesialtilpassede kurs og opplæring
 • Testmetodikk, testpolicy og teststrategi på virksomhetsnivå eller programnivå
 • Strategi for automatisering av tester
 • Etablering av testsenter / test som tjeneste i virksomheter
 • Anskaffelse av testtjenester og testverktøy
 • Kontraktsrådgivning innen testområdet

Vårt hovedfokus er å gi ledelsen et godt beslutningsgrunnlag ut fra produktkvalitet og forretningsrisiko

Om oss

Vi er et seniormiljø. Vår visjon er å bli ansett som det sterkeste faglige miljøet innenfor våre tjenesteområder.

Vi har foruten lang fartstid innen testledelse og testrådgiving, også erfaring fra ulike typer prosjekt- og linjelederroller. Dette bidrar til at Promis Qualify kan levere testtjenester med et ledelsesperspektiv – dvs testledere og -rådgivere med lederevner, som kommuniserer godt med ledelse og forretning. Vi har betydelig faglig tyngde innen test. Vi har holdt foredrag på konferanser som Scrum Gathering Global Events, EuroSTAR, Testdagen ODIN, Mobile Era og Trondheim Test Conference. I flere år har vi også jevnlig holdt kurs i 'Praktisk testledelse'. Vi er sertifisert innen ISTQB, de fleste på 'advanced' nivå, mange har også Prince2 og ITPP-sertifisering.

Promis Qualify har et strategisk partnerskap med og utspring fra PROMIS AS. Gjennom vårt partnerskap med PROMIS har vi tilgang til erfaring og kompetanse i et av Norges mest fremtredende fagmiljøer innen prosjektledelse, anskaffelser og kvalitetssikring på IKT-området.


Hva vi ser etter?

Promis Qualify opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi er derfor på jakt etter flere senior testledere som kan bli med på laget og bidra til byggingen av Norges mest spennende fagmiljø innenfor vårt tjenesteområde. Vi ser etter testledere med solid fagkompetanse, erfaring fra store prosjekter og evne til å jobbe selvstendig i krevende roller.

I disse korona-tider så ønsker vi som før å gjennomføre intervjuene med fysisk tilstedeværelse. Dette er viktig for oss i en rekrutteringsprosess, da menneskelige relasjoner betyr veldig mye. Intervjuer vil bli gjennomført på en trygg og god måte, og alle myndighetenes råd og pålegg følges.

 


Hvorfor skal du velge oss?

Jobb med de beste i bransjen – hos oss jobber det kun svært erfarne og dyktige testledere og -rådgivere. Bli med i et sterkt faglig fellesskap og opplev erfaringsdeling med andre seniorer

Utfordrende prosjekter hos spennende oppdragsgivere - vi jobber for kunder både i offentlig og privat sektor som gjennomfører store, krevende IT-prosjekter

Medvirkning og innflytelse på selskapets utvikling - bli del av et kollegium som selv bestemmer over selskapets strategi og planer

Stor grad av personlig frihet og et minimum av administrasjon lar deg konsentrere deg om prosjektene dine og selv styre din tid

Gode betingelser – attraktiv lønnsmodell, der du sitter igjen med en stor andel av din egen omsetning

Særdeles gode forsikrings- og pensjonsordninger, herunder bl.a. helseforsikring (behandlingsgaranti)

Mulighet for eierandeler i selskapet

Buddy-ordning

Godt sosialt miljø og spenstige arrangementer

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med oss!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 


For fjerde år på rad, og femte gang totalt, er vi representert med foredrag på EuroSTAR.

 

4 år på rad på EuroSTAR

Kristina holder foredrag på EuroSTAR 2019

Haavard på EuroSTAR 2018

Christian på EuroSTAR 2017

Remi på EuroSTAR 2013

  


Faglige muligheter

I Promis Qualify er vi opptatt av at alle skal ha mulighet til å utvikle seg faglig, og vi jobber derfor konkret og målrettet innenfor flere områder.

Kurs og sertifiseringer:

 • Alle våre ansatte er sertifisert innen test, de fleste på Advanced nivå. Vi dekker kurs for de som ønsker å ta en testsertifisering
 • ITPP - Alle våre ansatte får tilbud om dette kurset, en smidig prosjektledersertifisering som er utviklet av vår samarbeidspartner PROMIS
 • PRINCE 2 - Sertifisering som tas i forbindelse med ITPP
 • Evt. andre relevante kurs

Deling av kunnskap:

En av våre målsetninger er å dele kunnskap gjennom å bidra aktivt i fagmiljøet. Vi holder foredrag og kurs, skriver artikler og arrangerer fagsamlinger. Vi legger til rette for dette gjennom:

 • Interne kurs i presentasjonsteknikk
 • Workshops
 • Interne fagsamlinger

Vi har lykkes godt med dette, og har hatt foredragsholdere på flere anerkjente konferanser som: EuroSTAR, Testdagen Odin, Trondheim Testconference, Mobile ERA med flere.


Bordeaux 2017


På tur og sosiale aktiviteter

I Promis Qualify har vi også en del sosiale aktiviteter. Vi har et idrettslag som arrangerer kurs i diverse idretter som: Klassisk langrenn, skøyting, klatring, padling, terrengsykling med mere.

Vi drar på tur hvert år, og har vært i Cognac og St. Emilion, Gardasjøen, Senja, Piemonte, Bordeaux, Praha, Lofoten, og nå sist hadde vi en flott tur til Alta.

 

Firmatur til Alta - Promis Qualify 70 grader nord

 


Testdagen Odin

For fjerde år på rad var vi representert med foredrag på Testdagen ODIN.

Promis Qualify Strikes Again

På grunn av den spesielle situasjonen ble ODIN i 2020 avholdt i heldigital versjon over to dager. Promis Qualify var med både som partner og stilte med hele 4 foredragsholdere.

Promis Qualify på Testdagen Odin 2020

 


Sosialt engasjement

Promis Qualify har siden 2016 støttet og arbeidet sammen med Education for Life, Nepal i ulike prosjekter.

EFL ønsket i år å satse på biblioteker til grunnskoler i Nepal. De har fått mange henvendelser fra skoler som mangler bøker og grunnleggende læremateriell til undervisningen, så dette er et godt og viktig arbeid.

I 2020 støttet vi etablering av skolebiblioteker: 

Bøker fra Promis Qualify på plass i skolebibliotekene i Nepal

De to første skolebibliotekene i Nepal er etablert.

Promis Qualify og Education for Life etablerer 12 skolebibliotek i Nepal


Education for Life

 
 


 

Før jul har vi de siste årene vært på juleshow med Bugge Wesseltoft, Oslo Fagottkor og i 2019 Penthouse Playboys.
I 2020 kunne dette av naturlig årsaker ikke gjennomføres, men vi gleder oss over minner fra tidligere år.

Promis Qualify vrikket julen innVi har vår egen film

 

 

 

 

Promis Qualify 5 år

 

 

Promis Qualify er 5 år i 2019!

Her kommer det artikler utover hele jubileumsåret.

  Trykk på "lukene" for å lese artiklene

 

 
     
       
       


             


 

 

 

Frihet og trygghet

 

Vurderer du å starte for deg selv?

 

Hos oss kan du oppnå
mange av fordelene ved å ha startet for seg selv,

men du slipper å bruke fritiden på etablering, regnskapsførsel og annen ikke direkte inntektsbringende aktivitet.

Ønsker du en hverdag med lite administrasjon, og frihet til å velge dine egne oppdrag og kunder?

Ønsker du å sitte igjen med store deler av din egen omsetning, med tryggheten med en fastlønn i bunn?

Kunne du tenke deg et senior fagmiljø, med engasjerte og støttende kolleger?
Og ikke sitte helt alene innen ditt fagfelt?

Vil du jobbe i et selskap hvor du får være akkurat deg selv? Men allikevel reelt kan påvirke retningen vi sammen skal ta?

Et selskap som støtter de som vil holde foredrag på konferanser, men som ikke presser de som ikke ønsker?

En morsom gjeng å reise på tur med?

Hos oss får du mulighet til alt dette.
Vi tilbyr samme frihet som ved å jobbe alene - og - tryggheten ved å jobbe i et veldrevet firma, eid av de ansatte.

 

Om du har noen års erfaring ønsker vi å snakke med deg.

Ta kontakt med daglig leder for en prat.


Vil du bli bedre kjent med oss?

Da kan du lese mer om oss ansatte her.

Og her kan du lese om faglige muligheter, sosiale aktiviteter, vårt sosiale engasjement og andre ting vi har gjort.

Kort sagt: Hvorfor du skal velge oss.

   
   

Foto hentet fra: https://unsplash.com/photos/

Stemmer

 Her kan du lese seks forskjellige fortellinger om hvordan det er å være en Qualify'er:

 

 2018

Pål, Nina, Haavard, Christian, Lena, Liv, Richard, Espen, Odd, Dag-Vidar, Remi og Kristina

ønsker dere og oss selv

 og

 

Godt Nytt År!!

 

Vi gleder oss allerede til 2019!!

 

 

Referanser

Promis Qualify har som mål å bli ansett som det sterkeste faglige miljøet innenfor våre tjenesteområder. Gjennom vårt partnerskap med PROMIS AS har vi tilgang til erfaring og kompetanse i et av Norges mest fremtredende fagmiljøer innen IKT- prosjektledelse, IKT-anskaffelser og kvalitetssikring. Sammen kan vi gi en unik verdi til våre kunder.

De siste årene har vi levert testledelse og testrådgivning til kunder i ulike bransjer innen både offentlig og privat sektor.

 


 

Ruter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Ruters – Sanntidsinformasjonssystem, SIS, benyttes for å styre kjøretøy og signalprioritering på trafikklys. Systemet styrer informasjon til de reisende om avganger på holdeplass og i kjøretøy, samt leverer sanntidsdata til Ruters Reisetjenester. I tillegg har systemet passasjertelling på kjøretøyene, og leverer statistikk over både punktlighet på kjørte ruter i tillegg til passasjerstatistikk på rutene.

Promis Qualify ble i mai 2018 engasjert for å bidra med test- og kvalitetssikring på kundesiden i forbindelse med vedlikehold og nyutvikling. Dette innebærer test og testledelse av akseptansetest og oppfølging av leverandørs systemtest. Arbeidet omfatter også rettinger og analyse av løpende hendelser i produksjon, endringer i serveroppsett og test av nykommisjonerte kjøretøy. Dette er et engasjement som fortsatt pågår.

Neste generasjon passasjertellesystem Neste generasjons system for automatisk passasjertelling etableres uavhengig av eksisterende sanntidssystem, og skal også være tilpasset Ruters fremtidige sanntidssystem. Dette medfører utvikling av en ny backendløsning hvor data fra Kafka streams sammenstilles ved hjelp av Elasticsearch og lagres på en amazon web services server.

Promis Qualify ble i mai 2018 engasjert for å bidra med test- og kvalitetssikring på kundesiden. Arbeidet består av test- og kvalitetssikring av hele verdikjeden fra montering av tellesensore fra ulike leverandører om bord på kjøretøyene, til testing av sammenstilling av datastrømmer i ny backend. Dette er et engasjement som fortsatt pågår.

 DIFA AS er et selskap, heleid av Apotekforeningen (apotek.no), som skal anskaffe, utvikle og forvalte felles IT-løsninger for legemiddelhåndtering i apotek. Alle landets 900 apotek samarbeider om felles løsninger innen e-helse, og DIFA har ansvaret for å realisere dette. Dette inkluderer også løsninger for bruk av f eks kjernejournal, e-resept, felles legemiddelliste og journalføring i apotek.

Promis Qualify var engasjert som Testansvarlig på kundesiden, med ansvaret for prosjektets og apotekkjedenes bidrag i testprosessen. Herunder planlegging og gjennomføringen av kontrollpunkttest, akseptansetest, pilotering og koordinering på tvers av alle testteam, samt godkjenninger fra myndighetene. Planlegge og gjennomføre testforum. Prosjektet følger smidig metodikk.

 


 

Ruter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

RuterReise og Ruter.no er Ruters løsning for å planlegge kollektivreiser. Løsningen har også selvstendige selskaper som Brakar, Opplandstrafikk og ØKT på kundelisten.

Promis Qualify ble i januar 2017 engasjert for å lede testen på kundesiden. Dette innebærer test og testledelse av hele testløpet. Dette er et engasjement som fortsatt pågår. Oppdraget har seinere blitt utvidet til å gjelde test av alle Ruters tjenester innenfor Reiseinformasjon.

Fra medio 2017 så er opplæring av interne testressurser en del av mandatet.

 


 

 BankAxept AS overtok i 2018 ansvaret for fakturering av alle landets brukersteder for den nasjonale betalingsinfrastrukturen. Faktureringsprosjektet etablerte ny prismodell og faktureringsløsning, med en rekke ulike bidragende tjenesteleverandører. Promis Qualify ble engasjert i kombinert rolle som testleder, funksjonell tester og prosjektlederstøtte.

 


 

NOKUT - Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen - er et faglig uavhengig organ under Kunnskapsdepartementet med et eget styre som øverste beslutningsorgan. De er tilsynsmyndighet for utdanninger ved norske universiteter, høyskoler og fagskoler med over 4000 utdanningstilbud ved rundt 140 læresteder. De behandlet i 2017 nærmere 10 000 søknader om godkjenning av utdanning gjennomført i utlandet.

NOKUT lanserte i 2016 en ny elektronisk søknadsløsning (eSam) for søknader om generell godkjenning av utenlandsk høyere utdanning og fag- og yrkesopplæring. Løsningen inkluderer søknadsportal, elektronisk saksbehandling samt arkivløsning (Public 360).
I 2017 lanserte NOKUT en ny Institusjonsportal for fagskolene. Her kan tilbydere søke om godkjenning av nye fagskoletilbud og vesentlige endringer i eksisterende tilbud

Promis Qualify var engasjert som testleder på Kundesiden med ansvar for testplanlegging, -gjennomføring og rapportering til produkteier i forbindelse med akseptansetest. Koordinering og oppfølging av leverandørens testleder, og avviksoppfølging. Promis Qualify fungerte som førstelinje og teknisk support, samt forvalter på løsningen etter produksjonssetting.

 CRIStin (fra 1.1.2017 del av Ceres) er et forvaltningsorgan underlagt Kunnskapsdepartementet, som videreutvikler og forvalter CRIStin-systemet - det nasjonale forskningsinformasjonssystemet. Dette er et felles system for registrering og rapportering av forskningsaktiviteter for institusjoner i helsesektoren, instituttsektoren, samt universitets- og høyskolesektoren.

Promis Qualify var engasjert for å yte bistand med å etablere og implementere en teststrategi for prosjektet ved videreutvikling av løsningen, samt profesjonalisere prosesser og rammeverk for test. Arbeidet ble utført i samarbeid med CRIStins testleder og prosjektet fulgte smidig prosjektmetodikk.

 


 

Kartverket har et nasjonalt ansvar for geografisk informasjon for Norge, drifter det nasjonale eiendomsregisteret og tinglyser fast eiendom og andeler i borettslag.

Kartverket lanserte et nytt tinglysingssystem - E-tinglysing - som legger opp til en helautomatisert prosess der dokumenter som oppfyller krav til tinglysing skal kunne registreres automatisk og gis umiddelbar prioritet i grunnboken fra det klokkeslettet de kommer inn. Prosjektet hadde en budsjettramme på 85 millioner NOK og samfunnsgevinsten er i en ekstern samfunnsøkonomisk analyse estimert til å være på ca. 1,3 milliarder NOK.

Promis Qualify gjennomførte ekstern kvalitetssikring av hele testprosessen i prosjektet. Prosjektet fulgte smidig prosjektmetodikk.

 


 

Ruter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

RuterBillett er Ruters mest brukte betalingsløsning for kollektivreiser. Godt over halvparten av billettkjøpene fra Ruter gjøres ved hjelp av denne appen. Appen er lastet ned over 1 million ganger og mange tusen kjøper billetter hver dag.

Promis Qualify ble i august 2015 engasjert for å lede testen på kundesiden. Dette innebærer test og testledelse av akseptansetest og oppfølging av leverandørs systemtest. Dette er et engasjement som fortsatt pågår. I den perioden Promis Qualify har vært engasjert har RuterBillett-appen blitt utvidet med bl.a. funksjonalitet som en rekke nye betalingsløsninger: mCASH, MobilePay, Vipps og Strex. Man har innført 3D Secure betaling på betalingskort, Kjøp til andre og 365-dagersbillett.

I perioden har Ruter opprettet et utviklingssamarbeid rundt billetterings-appen med kollektivselskapene Kolumbus, AKT, Brakar og ØKT.

 


 

Espire AS var eneleverandør av et komplett apoteksystem, FarmaPro. Selskapet ble i 2017 overtatt av Capgemini i.f.m. utvikling av et nytt bransjesystem. FarmaPro er forretnings- og samfunnskritisk kjernesystem for alle ca. 900 apotek og medisinutsalg i Norge. Promis Qualify ble i 2015 engasjert for å lede et kvalitetsforbedringsprosjekt for FarmaPro, som omfattet refaktorering, feilretting, dokumentasjonsforbedring og økning av testdekning for automatiserte tester. Formålet var å muliggjøre raskere implementering av endringer i fremtidige releaser, samt gi bedre stabilitet, ytelse og brukskvalitet. Promis Qualify var også rådgiver for utvidelse av Espires portefølje av testtjenester og etablering av felles testverktøy for apotekbransjen.

 


 

Testrådgivning i tide

I tidligere tider ble test sett på som en egen selvstendig institusjon som sikret kvaliteten på leveransene i slutten av prosjektene. 

De siste årene har flere og flere forstått at jo tidligere test slippes til og jo mer integrert test er i det totale forløpet, jo mer kostnadseffektiv blir testingen. Og man lykkes bedre med prosjektene og forvaltningen.

Denne forståelsen har kommet gradvis med iterative prosesser på 90-tallet, smidige prosesser på 2000-tallet og de siste årene med DevOps. 

I bunn og grunn gjaldt dette også i fossefallsprosjektenes glansdager, men nå som det er mulig å bruke test som et korrektivt tiltak hele veien, har denne sannheten blitt lettere å både se og måle.

 

Test er rett og slett en nøkkelfaktor for å kunne lykkes med gevinstrealiseringen

 

 

Har du klart for deg hvor du ønsker å sette inn innsatsen så kan vi hjelpe deg å gjennomføre dette på beste måte.

Har du en mistanke om hva som er problemet, så kan vi verifisere eller avkrefte dette og anbefale korrektive tiltak.

Skal du endre arbeidsmåter og vil sikre at også test med dette får et kvalitetsløft, så kan vi identifisere og gjennomføre den transformasjonen som skal til.

Ønsker du et bredere assesment på deler av eller hele testområdet, så kan vi gjøre det, og hvis ønskelig, definere opp tiltak som vil gi gevinst på kort og lengre sikt.

 

Har din bedrift gode intensjoner med test, men:

 • Oppdages det for mange feil i akseptansetest?

 • Går det mye tid til å starte opp testfaser?

 • Er kravene vanskelige å teste?

 • Er leveransene etter hver sprint ikke av forventet kvalitet?

 • Er det utfordrende å få riktig prioritet for testarbeidet?

 • Havner testfasene som regel i tidsklemma?

 • Blir testdata ofte en utfordring?

 • Er det ingen som bryr seg om teststrategien?

 • Finner ikke testerne feilene før de kommer i produksjon?

 • Sliter man med manglende og/eller begrensede testmiljøer?

 • Har man ikke tilstrekkelig testkompetanse tilgjengelig?

 • Medfører spesifisering av testene  stor grad av detektivarbeid?

 • Brukes det tid og penger på omfattende regresjonstesting som ikke finner feil?

 • Er testrapportene lite informative?

 • Leverer man med for høy risiko?

 • Leverer man med for lav risiko?

 • Krever de automatiserte testene mye vedlikehold?

 • Ansvarsforhold i kontrakten er uklare?

Promis Qualify om testrådgivning:

Rådgivningstjenesten baserer seg på systematisk evaluering av ett eller flere sentrale områder relatert til test og kvalitetssikring i henhold til Promis Qualify sine retningslinjer for god praksis. Promis Qualify ønsker ikke å binde sine kunder opp til et rigid rammeverk som legger føringer på hvilke prosesser som må forbedres og i hvilke rekkefølge disse må komme. Evalueringsområder velges ut av Kunde i samråd med Promis Qualify basert på hva som er antatt å gi høyest forretningsverdi.
Det handler i stor grad om å bistå kunden med å gjøre testorganisasjonen sin mer moden, effektiv og profesjonell.

 

Men selv om dette høres både enkelt og fornuftig ut, så kan det ofte være krevende å få til i praksis.

Hva er Testledelse?

 

Testledelse er IKKE å presse inn flere tester enn overhodet mulig på kortest mulig tid.

Testledelse er IKKE å produsere enorme dokumenter om teststrategier og testplaner som ingen hverken orker eller ønsker å lese.

Testledelse er IKKE å tåkelegge status ved å drukne essensen i store mengder intetsigende statistikk.

Testledelse er IKKE å være dommer over arbeidet som er gjort.

Testledelse er IKKE å la seg herse med, men heller IKKE å herse med andre.

Testledelse er IKKE å gi prosjektleder eller styringsgruppa søvnløse netter.

Testledelse er å ivareta testoppdraget slik at alle parter, både underveis og til slutt, har et riktig bilde av rådende risiko og kvalitet

Hva innebærer så det?

Det innebærer planlegging av testarbeidet, slik at etablering av testabilitet, testanalyse og testgjennomføring gis de rette forutsetninger for å lykkes.

Det innbærer forankring av de viktigste testprinsipper og testplaner hos prosjektleder og ledelse, men også hos både de som skal gjøre testarbeidet og de man skal samarbeide med.

Det innebærer å holde seg oppdatert på teknologier, verktøy, metoder og trender, slik at testarbeidet utnytter alle gode muligheter og f.eks legges opp med den rette balansen mellom manuell og automatisert testing.

Det innebærer å gi trygghet til prosjektleder om at test blir ivaretatt, slik at prosjektleder uten problemer kan gi testleder nødvendig ansvar og mandat.

Det innebærer å kommunisere med og kunne samarbeide med alle roller og stakeholders som er direkte eller indirekte involvert.

Det innebærer å forvalte ansvaret for test på en slik måte at man både beholder integriteten og vekker anerkjennelse.

 

Det innebærer å organisere testoppgavene og testressursene slik at testarbeidet blir effektivt og engasjerende, og helst slik at det glir sømløst inn og blir en integrert del av totalen.

Det innebærer opplæring, coaching og motivering av de menneskene som involveres. Ved å legge til rette, etablere de nødvendige rammene, gi og utnytte kunnskap, være tydelig til stede og selv være med på testingen når det er mulig.

Det innebærer å gjøre kontinuerlig rapportering mulig, ved å holde rapporter og annen informasjon enkel, presis og forståelig. Og dermed gi et godt grunnlag for beslutninger i alle faser av arbeidet.

Det innebærer å kunne håndtere endringer i scope og i planer fortløpende, og raskt komme opp med korrigerende tiltak for effektivt å klargjøre hva disse endringene kan bety for risiko og kvalitet.

Det innebærer tett samarbeid med utførende roller i arbeidet med testmiljøer, testdata, testverktøy og produksjonsettinger. Noen ganger betyr det å ha ansvaret for oppgaver som dette selv.

Det innebærer etterforskning for å kunne planlegge og gjennomføre tilstrekkelig testing i situasjoner der krav, spesifikasjoner, ansvarsforhold og forutsetninger er diffuse og mer eller mindre fraværende.

Det er her vi i Promis Qualify kommer inn

Vi kan gå inn i rollen som testleder i alle faser av prosjekter eller programmer og ta gjennomføringsansvar for alle områder som gjelder test.

Vi er alle ISTQB-sertifiserte. Men viktigst av alt er vår lange erfaring fra et stort spekter av oppdrag innen test og testledelse. Mange av oss har også sertifiseringer og erfaring fra prosjektledelse.

Vi kan ta rollen som testleder både på kundesiden og på leverandørsiden, og i tilfeller der man ikke har noe klart skille mellom kunde og leverandør.

 

Vårt hovedfokus er å gi ledelsen et godt grunnlag for beslutning ut fra produktkvalitet og forretningsrisiko

 

 

                    

 TESTLEDELSE for de store anledninger

Bilder fra Unsplash og Promis Qualify.

Kontakt

Epost

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

 

Adresse

 

Stortingsgata 12

0161 Oslo

 
Kontaktpersoner:    
Daglig leder
Remi Hansen
Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.  

Bransjer og referanser

 
Siden 2014 har vi utført test, testledelse og testrådgivning for en lang rekke kunder.

Bransje
Løsninger vi har jobbet med

Offentlig

Kunderegister, fellestjenester, GDPR, testdata, E-tinglysning, informasjonssikkerhet, prosjektstyringssystem, innkjøpssystem, HR-system, parkeringssystem, fortolling, syntetiske testdata, maskinlæring, beredskap, operational readiness

Helse Sykehustjenster, pasientjournaler, økonomisystem, labsystemer, multimedia, sikkerhet, teknisk plattform

Bank, forsikring, finans 


Faktureringsløsning, kjernebank, skyløsning, kredittkort, nettbank, kjerneforsikringssystem, digital betalingstjeneste for smarttelefoner

Transport Billettapp, reiseinformasjonsapp, CRM, integrasjoner mot 3. part, automatisk fortolling, passasjertelling,
informasjonstavler, web, regnskap-system, HR-system, flyplassterminal (bagasje, billett, sikkerhet, flyhåndtering osv), transportstyringssystem, ruteplanleggingssystem, GDPR, bedriftsportal for ansattbilletter, strømavregning og fakturering for tog, trafikkstyringssystem

Apotek Journalføring, farmasøytiske tjenester, kjernesystem, 3. parts integrasjoner

Media Distribusjon (fiber)

Utdanning, forskning Søknadsløsning, saksbehandling, arkiv, rapportering, registrering

Landbruk og næringsmiddel


Tonnsystem, handelsssystem, økonomisystem, ERP, CRM, digitale salgskanaler, transisjon til skyløsning, MES, Lab-systemer, bestilling, forsyning, masterdata

Utilities Sentralsystem, innsamlingssystem, app, kundeinformasjonssystem

Hotell Webløsning

Varehandel Logistikkløsning, ID og betalingsløsning

Et lite utdrag av våre referanserRuter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Ruters – Sanntidsinformasjonssystem, SIS, benyttes for å styre kjøretøy og signalprioritering på trafikklys. Systemet styrer informasjon til de reisende om avganger på holdeplass og i kjøretøy, samt leverer sanntidsdata til Ruters Reisetjenester. I tillegg har systemet passasjertelling på kjøretøyene, og leverer statistikk over både punktlighet på kjørte ruter i tillegg til passasjerstatistikk på rutene.

Promis Qualify ble i mai 2018 engasjert for å bidra med test- og kvalitetssikring på kundesiden i forbindelse med vedlikehold og nyutvikling. Dette innebærer test og testledelse av akseptansetest og oppfølging av leverandørs systemtest. Arbeidet omfatter også rettinger og analyse av løpende hendelser i produksjon, endringer i serveroppsett og test av nykommisjonerte kjøretøy. Dette er et engasjement som fortsatt pågår.

Neste generasjon passasjertellesystem Neste generasjons system for automatisk passasjertelling etableres uavhengig av eksisterende sanntidssystem, og skal også være tilpasset Ruters fremtidige sanntidssystem. Dette medfører utvikling av en ny backendløsning hvor data fra Kafka streams sammenstilles ved hjelp av Elasticsearch og lagres på en amazon web services server.

Promis Qualify ble i mai 2018 engasjert for å bidra med test- og kvalitetssikring på kundesiden. Arbeidet består av test- og kvalitetssikring av hele verdikjeden fra montering av tellesensore fra ulike leverandører om bord på kjøretøyene, til testing av sammenstilling av datastrømmer i ny backend. Dette er et engasjement som fortsatt pågår.

 DIFA AS er et selskap, heleid av Apotekforeningen (apotek.no), som skal anskaffe, utvikle og forvalte felles IT-løsninger for legemiddelhåndtering i apotek. Alle landets 900 apotek samarbeider om felles løsninger innen e-helse, og DIFA har ansvaret for å realisere dette. Dette inkluderer også løsninger for bruk av f eks kjernejournal, e-resept, felles legemiddelliste og journalføring i apotek.

Promis Qualify var engasjert som Testansvarlig på kundesiden, med ansvaret for prosjektets og apotekkjedenes bidrag i testprosessen. Herunder planlegging og gjennomføringen av kontrollpunkttest, akseptansetest, pilotering og koordinering på tvers av alle testteam, samt godkjenninger fra myndighetene. Planlegge og gjennomføre testforum. Prosjektet følger smidig metodikk.

 


 

Ruter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

RuterReise og Ruter.no er Ruters løsning for å planlegge kollektivreiser. Løsningen har også selvstendige selskaper som Brakar, Opplandstrafikk og ØKT på kundelisten.

Promis Qualify ble i januar 2017 engasjert for å lede testen på kundesiden. Dette innebærer test og testledelse av hele testløpet. Oppdraget har seinere blitt utvidet til å gjelde test av alle Ruters tjenester innenfor Reiseinformasjon.

Fra medio 2017 så er opplæring av interne testressurser en del av mandatet.

 


 

 BankAxept AS overtok i 2018 ansvaret for fakturering av alle landets brukersteder for den nasjonale betalingsinfrastrukturen. Faktureringsprosjektet etablerte ny prismodell og faktureringsløsning, med en rekke ulike bidragende tjenesteleverandører. Promis Qualify ble engasjert i kombinert rolle som testleder, funksjonell tester og prosjektlederstøtte.

 

 


 

NOKUT - Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen - er et faglig uavhengig organ under Kunnskapsdepartementet med et eget styre som øverste beslutningsorgan. De er tilsynsmyndighet for utdanninger ved norske universiteter, høyskoler og fagskoler med over 4000 utdanningstilbud ved rundt 140 læresteder. De behandlet i 2017 nærmere 10 000 søknader om godkjenning av utdanning gjennomført i utlandet.

NOKUT lanserte i 2016 en ny elektronisk søknadsløsning (eSam) for søknader om generell godkjenning av utenlandsk høyere utdanning og fag- og yrkesopplæring. Løsningen inkluderer søknadsportal, elektronisk saksbehandling samt arkivløsning (Public 360).
I 2017 lanserte NOKUT en ny Institusjonsportal for fagskolene. Her kan tilbydere søke om godkjenning av nye fagskoletilbud og vesentlige endringer i eksisterende tilbud

Promis Qualify var engasjert som testleder på Kundesiden med ansvar for testplanlegging, -gjennomføring og rapportering til produkteier i forbindelse med akseptansetest. Koordinering og oppfølging av leverandørens testleder, og avviksoppfølging. Promis Qualify fungerte som førstelinje og teknisk support, samt forvalter på løsningen etter produksjonssetting.

 CRIStin (fra 1.1.2017 del av Ceres) er et forvaltningsorgan underlagt Kunnskapsdepartementet, som videreutvikler og forvalter CRIStin-systemet - det nasjonale forskningsinformasjonssystemet. Dette er et felles system for registrering og rapportering av forskningsaktiviteter for institusjoner i helsesektoren, instituttsektoren, samt universitets- og høyskolesektoren.

Promis Qualify var engasjert for å yte bistand med å etablere og implementere en teststrategi for prosjektet ved videreutvikling av løsningen, samt profesjonalisere prosesser og rammeverk for test. Arbeidet ble utført i samarbeid med CRIStins testleder og prosjektet fulgte smidig prosjektmetodikk.

 


 

Kartverket har et nasjonalt ansvar for geografisk informasjon for Norge, drifter det nasjonale eiendomsregisteret og tinglyser fast eiendom og andeler i borettslag.

Kartverket lanserte et nytt tinglysingssystem - E-tinglysing - som legger opp til en helautomatisert prosess der dokumenter som oppfyller krav til tinglysing skal kunne registreres automatisk og gis umiddelbar prioritet i grunnboken fra det klokkeslettet de kommer inn. Prosjektet hadde en budsjettramme på 85 millioner NOK og samfunnsgevinsten er i en ekstern samfunnsøkonomisk analyse estimert til å være på ca. 1,3 milliarder NOK.

Promis Qualify gjennomførte ekstern kvalitetssikring av hele testprosessen i prosjektet. Prosjektet fulgte smidig prosjektmetodikk.

 


 

Ruter er et av Norges største kollektivtrafikkselskaper, med ansvaret for kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

RuterBillett er Ruters mest brukte betalingsløsning for kollektivreiser. Godt over halvparten av billettkjøpene fra Ruter gjøres ved hjelp av denne appen. Appen er lastet ned over 1 million ganger og mange tusen kjøper billetter hver dag.

Promis Qualify ble i august 2015 engasjert for å lede testen på kundesiden. Dette innebærer test og testledelse av akseptansetest og oppfølging av leverandørs systemtest. I den perioden Promis Qualify har vært engasjert har RuterBillett-appen blitt utvidet med bl.a. funksjonalitet som en rekke nye betalingsløsninger: mCASH, MobilePay, Vipps, Strex og ApplePay. Man har innført 3D Secure betaling på betalingskort, Kjøp til andre og 365-dagersbillett.

I perioden har Ruter opprettet et utviklingssamarbeid rundt billetterings-appen med kollektivselskapene Kolumbus, AKT, Brakar og ØKT.

 


 

Espire AS var eneleverandør av et komplett apoteksystem, FarmaPro. Selskapet ble i 2017 overtatt av Capgemini i.f.m. utvikling av et nytt bransjesystem. FarmaPro er forretnings- og samfunnskritisk kjernesystem for alle ca. 900 apotek og medisinutsalg i Norge. Promis Qualify ble i 2015 engasjert for å lede et kvalitetsforbedringsprosjekt for FarmaPro, som omfattet refaktorering, feilretting, dokumentasjonsforbedring og økning av testdekning for automatiserte tester. Formålet var å muliggjøre raskere implementering av endringer i fremtidige releaser, samt gi bedre stabilitet, ytelse og brukskvalitet. Promis Qualify var også rådgiver for utvidelse av Espires portefølje av testtjenester og etablering av felles testverktøy for apotekbransjen.

 


 

gallerisandkasse

 

 

Artistsamarbeten


Tillbaka

© 2015 Rootsy Music. · Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Follow Rootsy Music on Facebook! Follow Rootsy Music on Instagram! Follow Rootsy Music on YouTube! Follow Rootsy Music on Spotify! Follow Rootsy Music on Twitter!

Rootsy Music | Live | Label Services | Management | Kontakt | Om |

Interessert i jobb hos oss? Vi har plass til flere

 

Hva vi ser etter

Promis Qualify opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi er derfor på jakt etter flere senior testledere som kan bli med på laget og bidra til byggingen av Norges mest spennende fagmiljø innenfor vårt tjenesteområde. Vi ser etter testledere med solid fagkompetanse, erfaring fra store prosjekter og evne til å jobbe selvstendig i krevende roller.

 

Hvorfor skal du velge oss?

Jobb med de beste i bransjen – hos oss jobber det kun svært erfarne og dyktige testledere og -rådgivere. Bli med i et sterkt faglig fellesskap og opplev erfaringsdeling med andre seniorer

Utfordrende prosjekter hos spennende oppdragsgivere - vi jobber for kunder både i offentlig og privat sektor som gjennomfører store, krevende IT-prosjekter

Medvirkning og innflytelse på selskapets utvikling - bli del av et kollegium som selv bestemmer over selskapets strategi og planer

Stor grad av personlig frihet og et minimum av administrasjon lar deg konsentrere deg om prosjektene dine og selv styre din tid

Gode betingelser – attraktiv lønnsmodell, der du sitter igjen med en stor andel av din egen omsetning

Særdeles gode forsikrings- og pensjonsordninger, herunder bl.a. helseforsikring (behandlingsgaranti)

Mulighet for eierandeler i selskapet

Godt sosialt miljø og spenstige arrangementer

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med oss!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

 

Haavard holder foredrag på EuroSTAR

  Faglige muligheter

I Promis Qualify er vi opptatt av at alle skal ha mulighet til å utvikle seg faglig, og vi jobber derfor konkret og målrettet innenfor flere områder.

Kurs og sertifiseringer:

 • Alle våre ansatte er sertifisert innen test, de fleste på Advanced nivå. Vi dekker kurs for de som ønsker å ta en testsertifisering
 • ITPP - Alle våre ansatte får tilbud om dette kurset, en smidig prosjektledersertifisering som er utviklet av vår samarbeidspartner PROMIS
 • PRINCE 2 - Sertifisering som tas i forbindelse med ITPP
 • Evt. andre relevante kurs

Deling av kunnskap:

En av våre målsetninger er å dele kunnskap gjennom å bidra aktivt i fagmiljøet. Vi holder foredrag og kurs, skriver artikler og arrangerer fagsamlinger. Vi legger til rette for dette gjennom:

 • Interne kurs i presentasjonsteknikk
 • Workshops
 • Interne fagsamlinger

Vi har lykkes godt med dette, og har hatt foredragsholdere på flere anerkjente konferanser som: EuroSTAR, Testdagen Odin, Trondheim Testconference, Mobile ERA med flere.

Årets konsulent

I 2018 fikk Christian Brødsjø utmerkelsen Årets konsulent i regi av Dataforeningen og Konsulentguiden.

Årets konsulent

På tur

 

På testdagen Odin 2018 var vi gullpartner og tungt representert med både foredrag, stand og flere deltakere.

På stand på Testdagen Odin 2018

Sosialt engasjement

 

Vi støttet i 2018 Education for life Nepal sitt arbeid med å forbedre kvinners rettigheter.
Sammen bedret vi livskvaliteten for 1000 jenter, ved utdeling av frihetssett (sanitetsputer, undertøy, såpe), sammen med undervisning om betydningen av kvinners helse og menstruasjon.


Education for Life

  Sosiale aktiviteter

I Promis Qualify har vi også en del sosiale aktiviteter. Vi har et idrettslag som arrangerer kurs i diverse idretter som: Klassisk langrenn, skøyting, klatring, padling, terrengsykling med mere.

Vi drar på tur hvert år, og har vært i Cognac og St. Emilion, Gardasjøen, Senja, Piemonte, Bordeaux og nå sist hadde vi en flott tur til Praha.

Bohemian Rhapsody 2018

Vi har fått vår egen film

 

 

Promis Qualify på Oslo fagottkor


Haavard om sine første 666 dager i Promis Qualify

 

1066 dager i Promis Qualify - Lenas historietime

 

 

På julekonsert

Desember betyr julekonserter og julebord. Nå har vi for tradisjon å vente med julebordet til januar, men en julekonsert ble det i år også.

Det startet i fjor da vi var på konsert med Bugge Wesseltoft. Det betyr vel at det har blitt en tradisjon ?

Etter en avstemming ble det i år julekonsert med Oslo Fagottkor på Folketeateret.

Vi samlet oss først for en liten matbit og litt godt i glasset på et uformelt sted, før vi gikk i samlet tropp til Folketeateret.

Vi lot oss underholde, og Oslo Fagottkor leverte – som alltid!

Det er alltid hyggelig når gjengen samles, og denne gangen var intet unntak!

Hvorfor trenger vi "Big testing"?

FilybroDagens store prosjekter blir stadig mer komplekse og sammensatte. Flere og flere leveranser inneholder ikke bare avansert programvare, men også tekniske anlegg, et stort antall sensorer og til og med store bygningsmasser. Og samspillet mellom alle delene må fungere for å gi en effektiv helhet. Kall det gjerne system of systems eller integrerte leveranser. Nye leveranser av et slikt kaliber skaper ofte behov for endrede prosesser og rutiner, noe som medfører behov for opplæring av sluttbrukerne. Hvordan evaluerer man driftsklarheten i slike integrerte leveranser, hvor alle komponenter må fungere sømløst sammen? Både IT- og byggeindustrien har for eksempel gode rammeverk i dag for å kvalitetssikre sine respektive leveranser hver for seg, men altfor sjelden er det noen som ivaretar "det store bildet" når sammensatte løsninger skal evalueres. Godt testede bygningsmasser, tekniske anlegg og programvare garanterer slett ikke driftsklarhet, om ikke systemene er testet sammen og sluttbrukeraspektet er ivaretatt. Resultatet vil derfor ofte være forsinkede og til dels mislykkede prosjekter, etterfulgt av tapt omdømme og store ekstrakostnader for alle parter.

Hva kan vi bidra med?

Våre konsulenter har spisskompetanse og mange års erfaring fra smidig systemutvikling og testledelse innen programvare- og infrastrukturtesting. Med den erfaringsbakgrunnen har vi tilpasset testmetodikk og verktøy til verifikasjon av driftsklarhet for store, integrerte leveranser. Promis Qualify har valgt å kalle denne metodikken for "Big testing".

Sentralt i "Big testing" er gjennomføringen av realistisk ende-til-ende testing av prosesser og driftsrutiner. Når man skal starte produksjon i f.eks. en stor, avansert bygning med mange publikumstjenester, er det ikke tilstrekkelig at enkeltkomponentene er testet hver for seg. For å få verifisert driftsklarhet ("operational readiness") må man i tillegg teste helheten - samspillet mellom IT-systemer, teknisk utstyr, bygninger og, ikke minst, menneskene som skal gjøre jobben. Er prosessene hensiktsmessige i praksis? Har de ansatte god nok opplæring i rutiner og systemer? Kan avvik håndteres effektivt? Slik vurdering av reell driftsklarhet gjøres best gjennom prøvekjøring av driftslike prosesser i et så produksjonslikt miljø som mulig og med realistiske volumer. Ved å gradvis nærme seg operasjonell drift kan man, i tillegg til å eliminere tekniske feil, også optimalisere prosesser og logistikk ut fra det man erfarer ("operational optimization"). Systematisk og operativt utprøvde leveranser gir redusert forretningsrisiko. Det er vår motivasjon for å tilby "Big testing".

Testing av driftsklarhet for integrerte leveranser

- Hvordan gjør vi det?Figur Big Testing

Listen over mulige tester som kan gjennomføres for store, integrerte leveranser er tilnærmet uendelig. Innsatsen må derfor prioriteres. Gjennom vår "Big testing"-tilnærming vil helhetlig forretningsforståelse, teknisk innsikt og testfaglig kompetanse legges til grunn for en 360-graders risikovurdering, som vil være styrende for løpende prioriteringer av testinnsatsen.

Oppgaven med å verifisere driftsklarhet for en stor, integrert leveranse, som kanskje omfatter hundrevis av ansatte, kan virke overveldende. Ved å velge Promis Qualify som din partner i denne oppgaven får du tryggheten fra konsulenter som har ledet tilsvarende operasjoner tidligere. Prosjektreferansene til våre konsulenter er mange når det gjelder integrerte leveranser. De spenner fra de små til de helt store, hvor utbyggingen av Terminal 2 på Gardermoen hittil er den største. Promis Qualify har her bidratt både med rådgivning, planlegging og praktisk gjennomføring av test og kvalitetssikring, for å gi oppdragsgiver et best mulig grunnlag når beslutningen om driftsklarheten til sammensatte løsninger skal fattes.

Eksempler på tiltak:

 • Kartlegge kjerneprosesser, rutiner og krav sammen med sentrale interessenter
 • Kartlegge systemer og teknisk utstyr
 • Velge riktig tilnærming og omfang til funksjonelle virksomhetstester basert på forretningsrisiko
 • Etablere planverk, testdesign, samt oppfølgings- og rapporteringsverktøy
 • Sikre testpersonell og testdata
 • Gjennomføre realistiske ende-til-ende tester av bygg, tekniske anlegg, programvare, infrastruktur og prosesser
 • Kontinuerlig risikostyring og rapportering basert på fremdrift og kvalitet for å sikre ledelsen et solid beslutningsgrunnlag

Eksempler på hva våre konsulenter har jobbet med

 • Avinor OSL Gardermoen Terminal 2: Tjenestetester av ny flyplassterminal (se Avinors video om testing av T2)
 • Avinor OSL Domestic Transfer: Tjenestetester av nytt bagasjeanlegg for transfer-trafikk ved Gardermoen
 • Prosjekt Nytt Østfoldsykehus (PNØ): Ende-til-ende tester for det nye sykehuset på Kalnes, samt utprøving av nye mobilitetsløsninger for klinisk personell og administrasjon
 • Tolletaten: Test av ny fortollingsprosess for speditører - "Ekspressfortolling"
 • Veterinærinstituttet (VI): Rådgivning / strategi for virksomhetstester som planlegges for etablering av VI og Veterinærhøyskolen på NMBU i Ås
 • "Landsdekkende dagligvarekjede": Innføring av ny løsning for flåtestyring og logistikkoptimalisering for matvaredistribusjon fra sentrallager til et stort antall dagligvarebutikker

 

DreamlinerTestbaggasjeTestbaggasje TollarbeidTollstasjon

LogoPogo

Legger man logoen i toppen så blir det litt luft rundt bildet på FB.

Sandkasse

Hva vi ser etter

Promis Qualify opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi er derfor på jakt etter flere senior testledere som kan bli med på laget og bidra til byggingen av Norges mest spennende fagmiljø innenfor vårt tjenesteområde. Vi ser etter testledere med solid fagkompetanse, erfaring fra store prosjekter og evne til å jobbe selvstendig i krevende roller.

 

Hvorfor skal du velge oss?

Jobb med de beste i bransjen – hos oss jobber det kun svært erfarne og dyktige testledere og -rådgivere. Bli med i et sterkt faglig fellesskap og opplev erfaringsdeling med andre seniorer

Utfordrende prosjekter hos spennende oppdragsgivere - vi jobber for kunder både i offentlig og privat sektor som gjennomfører store, krevende IT-prosjekter

Medvirkning og innflytelse på selskapets utvikling - bli del av et kollegium som selv bestemmer over selskapets strategi og planer

Stor grad av personlig frihet og et minimum av administrasjon lar deg konsentrere deg om prosjektene dine og selv styre din tid

Gode betingelser – attraktiv lønnsmodell, der du sitter igjen med en stor andel av din egen omsetning

Særdeles gode forsikrings- og pensjonsordninger, herunder bl.a. helseforsikring (behandlingsgaranti)

Mulighet for eierandeler i selskapet

Godt sosialt miljø og spenstige arrangementer

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med oss!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

  

          Haavard holder foredrag på Mobile Era

  Faglige muligheter

I Promis Qualify er vi opptatt av at alle skal ha mulighet til å utvikle seg faglig, og vi jobber derfor konkret og målrettet innenfor flere områder. 

Kurs og sertifiseringer:

 • Alle våre ansatte er sertifisert innen test, de fleste på Advanced nivå. Vi dekker kurs for de som ønsker å ta en testsertifisering
 • ITPP - Alle våre ansatte får tilbud om dette kurset, en smidig prosjektledersertifisering som er utviklet av vår samarbeidspartner PROMIS
 • PRINCE 2 - Sertifisering som tas i forbindelse med ITPP
 • Evt. andre relevante kurs

Deling av kunnskap:

En av våre målsetninger er å dele kunnskap gjennom å bidra aktivt i fagmiljøet. Vi holder foredrag og kurs, skriver artikler og arrangerer fagsamlinger. Vi legger til rette for dette gjennom:

 • Interne kurs i presentasjonsteknikk
 • Workshops 
 • Interne fagsamlinger

Vi har lykkes godt med dette, og har hatt foredragsholdere på flere anerkjente konferanser som: EuroSTAR, Testdagen Odin, Trondheim Testconference, Mobile ERA med flere.

Annenhvert år drar hele selskapet på en utvalgt konferanse, i 2017 dro vi til EuroSTAR for å høre på vår kollega Christian Brødsjø sitt foredrag: The sky is the limit, som attpåtil ble kåret til konferansens beste.

Best i test - EuroSTAR 2017

På tur

 

Lena og Pål på testdagen Odin 2017:
A Test Noir

 Sosialt engasjement

I 2017 og også i 2018 støtter Promis Qualify Education for Life sitt engasjement i Nepal. Vårt bidrag i 2017 gikk til skolebøker og annet skolemateriell, i 2018 er bidraget øremerket til et prosjekt i den underutviklede vestlige delen av Nepal. Dette prosjektet kan du lese mer om her: 
Education for Life

  Sosiale aktiviteter

I Promis Qualify har vi også en del sosiale aktiviteter. Vi har et idrettslag som arrangerer kurs i diverse idretter som: Klassisk langrenn, skøyting, klatring, padling, terrengsykling med mere.

Vi drar på tur hvert år, og har vært i Cognac og St. Emilion, Gardasjøen, Senja, Piemonte og nå sist hadde vi en flott tur til Bordeaux.

Promis Qualify tester Bordeaux

 

 Promis Qualify på Bugge Wesseltoft

 

Testrådgivning on demand

 

I tidligere tider ble test sett på som en egen selvstendig institusjon som sikret kvaliteten på leveransene i slutten av prosjektene. De siste årene har flere og flere forstått at jo tidligere test slippes til og jo mer integrert test er i det totale forløpet, jo mer kostnadseffektiv blir testingen. Og man lykkes bedre med prosjektene og forvaltningen.  Denne forståelsen har kommet gradvis med iterative prosesser på 90-tallet, smidige prosesser på 2000-tallet og de siste årene med DevOps. I bunn og grunn gjaldt dette også i fossefallsprosjektenes glansdager, men nå som det er mulig å bruke test som et korrektivt tiltak hele veien, har denne sannheten blitt lettere å både se og måle.


Test er rett og slett en nøkkelfaktor for å kunne lykkes med gevinstrealiseringen.

Men selv om dette høres både enkelt og fornuftig ut, så kan det ofte være krevende å få til i praksis.

 

 Har din bedrift gode intensjoner med test, men:
 • Oppdages det for mange feil i akseptansetest?
 • Går det mye tid til å starte opp testfaser?
 • Er kravene vanskelige å teste?
 • Er leveransene etter hver sprint ikke av forventet kvalitet?
 • Er det utfordrende å få riktig prioritet for testarbeidet?
 • Havner testfasene som regel i tidsklemma?
 • Blir testdata ofte en utfordring?
 • Er det ingen som bryr seg om teststrategien?
 • Finner ikke testerne feilene før de kommer i produksjon?
 • Sliter man med manglende og/eller begrensede testmiljøer?
 • Har man ikke tilstrekkelig testkompetanse tilgjengelig?
 • Medfører spesifisering av testene stor grad av detektivarbeid?
 • Brukes det tid og penger på omfattende regresjonstesting som ikke finner feil?
 • Er testrapportene lite informative?
 • Leverer man med for høy risiko?
 • Leverer man med for lav risiko?
 • Krever de automatiserte testene mye vedlikehold?
 • Ansvarsforhold i kontrakten er uklare?
 Promis Qualify kan hjelpe deg ut av knipen.

 

Har du klart for deg hvor du ønsker å sette inn innsatsen så kan vi hjelpe deg å gjennomføre dette på beste måte.

Har du en mistanke om hva som er problemet, så kan vi verifisere eller avkrefte dette og anbefale korrektive tiltak.

Skal du endre arbeidsmåter og vil sikre at også test med dette får et kvalitetsløft, så kan vi identifisere og gjennomføre den transformasjonen som skal til.

Ønsker du et bredere assesment på deler av eller hele testområdet, så kan vi gjøre det, og hvis ønskelig, definere opp tiltak som vil gi gevinst på kort og lengre sikt.

Promis Qualify om testrådgivning:

"Rådgivningstjenesten baserer seg på systematisk evaluering av ett eller flere sentrale områder relatert til test og kvalitetssikring i henhold til Promis Qualify sine retningslinjer for god praksis. Promis Qualify ønsker ikke å binde sine kunder opp til et rigid rammeverk som legger føringer på hvilke prosesser som må forbedres og i hvilken rekkefølge disse må komme. Evalueringsområder velges ut av Kunde i samråd med Promis Qualify basert på hva som er antatt å gi høyest forretningsverdi. Det handler i stor grad om å bistå kunden med å gjøre testorganisasjonen sin mer moden, effektiv og profesjonell."

 

 Vår rådgivning baseres på anerkjente standarder og vår lange og omfattende erfaring fra organisasjoner og prosjekter i bl.a. NAV, Telenor, Statnett, Statens Vegvesen, Ruter, Avinor, Helse Sør-Øst, Tolldirektoratet, NRK, SSB, DnB, Sparebank 1, Politiet, NOKUT, Choice, Ericsson, Tieto, Apotekene, Fortum.

I disse organisasjonene og prosjektene har vi levert rådgivning, testledelse, test, programvareutvikling, prosjektledelse, prosessledelse, og kvalitetsledelse.

Vi har også hatt fagansvar for test i flere av disse organisasjonene, og har hatt ansvar for og deltatt i forbedrings-, innførings og transformasjonsprosjekter.

Alle har lang fartstid fra fossefall, iterative og smidige prosjekter (og et vell av varianter i skjæringspunkter mellom disse).

Vi er alle ISTQB-sertifiserte.

Tjenester

 

       

Testledelse

 

Testrådgivning

 

Test av infrastrukturprosjekter

Vi tilbyr testledelse for alle typer IT-prosjekter: Utviklingsprosjekter, infrastruktur/plattformprosjekter og innføringsprosjekter, med ulike gjennomføringsmodeller som smidig/scrum, fossefall, osv. Vi er alle ISTQB-sertifisert innen test og har lang erfaring fra området.

Les mer om testledelse

 

Vi tilbyr rådgivning på forbedring av testprosess, innføring og bruk av testverktøy, oppbygging av testsenter, samt kontraktsrådgivning innen testområdet. Gjennom vår deltakelse i noen av Norges største IT-prosjekter, har vi kompetanse og erfaring som gir kundene våre økt verdi.

Les mer om testrådgivning

 

Vi har bred erfaring med test av infrastruktur-, plattformleveranser og standardsystemer, og kjenner godt til særpreg ved denne typen prosjekter. Vi har gjennomført flere store prosjekter i denne kategorien og kan hjelpe deg med å unngå fallgruvene, og gjennomføre test i prosjektet

Les mer om test av infrastrukturprosjekter

 

 

   

Big testing

   
   

Med vår erfaringsbakgrunn har vi tilpasset testmetodikk og verktøy til verifikasjon av driftsklarhet for store, integrerte leveranser. Promis Qualify har valgt å kalle denne metodikken for "Big testing".

Les mer om Big testing

   

 

Vårt hovedfokus er å gi ledelsen et godt beslutningsgrunnlag ut fra produktkvalitet og forretningsrisiko

 

 

 

Bilder fra Unsplash

Karriere

Promis Qualify opplever stor etterspørsel etter våre tjenester. Vi er derfor på jakt etter flere senior testledere som kan bli med på laget og bidra til byggingen av Norges mest spennende fagmiljø innenfor vårt tjenesteområde. Vi ser etter testledere med solid fagkompetanse, erfaring fra store prosjekter og evne til å jobbe selvstendig i krevende roller.

Hvorfor skal du velge oss?

 • Jobb med de beste i bransjen – hos oss jobber det kun svært erfarne og dyktige testledere og -rådgivere. Bli med i et sterkt faglig fellesskap og opplev erfaringsdeling med andre seniorer
 • Utfordrende prosjekter hos spennende oppdragsgivere - vi jobber for kunder både i offentlig og privat sektor som gjennomfører store, krevende IT-prosjekter
 • Medvirkning og innflytelse på selskapets utvikling - bli del av et kollegium som selv bestemmer over selskapets strategi og planer
 • Stor grad av personlig frihet og et minimum av administrasjon lar deg konsentrere deg om prosjektene dine og selv styre din tid
 • Gode betingelser – attraktiv lønnsmodell, der du sitter igjen med en stor andel av din egen omsetning
 • Særdeles gode forsikrings- og pensjonsordninger, herunder bl.a. helseforsikring (behandlingsgaranti)
 • Mulighet for eierandeler i selskapet
 • Godt sosialt miljø og spenstige arrangementer

Høres dette interessant ut? Ta kontakt med oss!

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.