Digitalisert julebord


2020 er året da de aller fleste tradisjoner må hives overbord, eller litt halvhjertet utsettes til neste år. Da er vi jo tilbake til normalen igjen...
Spesielt ved juletider er det vanligvis mye som skjer. Men i stedet for å avlyse alt, går det an, i noen tilfeller, å tenke litt nytt. Firmaets årlige julebord kan være ett av de områdene.
Å tenke nytt i 2020 betyr ofte: "Kan vi gjøre det på Teams?". Så når noen i Promis Qualify oppdaget online kokkekurs, var ikke veien lang til julebord på Teams.

Det ble bestemt dato og klokkeslett og invitasjon til Teams-møte ble sendt ut. Så var det å melde seg på og vente på at råvarene skulle bli levert på døra hjemme hos hver enkelt. Det var opprinnelig planlagt at råvarene skulle bli levert dagen før julebordet. Det ble ikke helt slik, men alle fikk leveranser i god tid før julebordet startet.

Både ansatte og partnere hadde forberedt seg godt, så når vi logget oss på møtet var nok de fleste kjøkken i beredskap. Det startet med velkommen og skåling til pc'en. Og selv om vi var på Teams for n'te gang denne dagen, så var jo alle invitert hjem til alle, samtidig. Og det var veldig hyggelig.

SÅ var det i gang med maten. Det foregikk ved at det ble kjørt en felles avspilling fra YouTube der to kokker loset oss gjennom tilberedelsene. Det vakte litt oppsikt når de startet med hovedretten, men det hadde sin naturlige forklaring siden hovedretten tok litt lenger tid å tilberede. Kokkene gikk nøye gjennom prosedyrene og kom i tillegg med tips og råd for hvordan dette kunne lages fra grunnen av. Noen av elementene trengte flere timers kokkelering. Så de ble levert ferdig, slik at vi skulle rekke å både lage maten, legge den opp og spise den.

Når forretten var klar ble videoen satt på pause, og de fleste beveget seg fra kjøkkenet til stua for å spise. Med pc'en på slep. Det ble pratet livlig, og i motsetning til et vanlig julebord så fikk alle her være med på alle samtaler. Så selv om det var fysisk avstand så ble det likevel veldig inkluderende. Dette gjentok seg for alle rettene, som alle holdt imponerende høy kvalitet.

Etter ca 3 timer var alle glade, mette og fornøyde. Det ble ikke noe taler, prating i baren eller dansing på årets julebord. Men maten og selskapet var fortreffelig, og som avbrekk i en heller monoton hverdag var dette absolutt verdifullt.

 

God jul!