Testdagen Odin 2021 på Rebel

29. november 2021

Torsdag 25. november var det endelig Testdagen Odin igjen. Konferansen ble arrangert på Rebel i Oslo sentrum. Etter en heldigital konferanse i 2020 grunnet COVID-19, virket det som om alle satte stor pris på å kunne møtes fysisk igjen. Promis Qualify var med som partner og godt representert med stand, lyntale og foredrag.

Lyntalen «Snø, is og altfor lange biler – et kort innblikk i en testleders hverdag i tolletaten»

Kristina Lassen Tangen holdt en engasjerende lyntale om topp tre feilsituasjoner i uttesting av Ekspressfortolling – Automatisert grensepasseringsløsning for næringslivet. Kristina fortalte på en underholdende måte om da mye snø satte kamera og bom ut av spill, hva som skjer når traileren er litt for lang og at gressklipper + kabel på plenen er en dårlig kombinasjon. God stemning og latteren satt løst i salen.

Foredraget «Testing på sporet – hvordan distribuerte teams testing går på skinner i Europa ved hjelp av sesjonsbasert testing»

Dag-Vidar Lorgen fortalte på en interessant måte, med praktiske eksempler om sine erfaringer med sesjonsbasert testing i ERESS, et europeisk partnerskap for avregning av strømforbruk på tog.

Sesjonsbasert testing er smidig testing, hvor en i dette tilfellet har satt opp ukentlige tidsbegrensede testsesjoner på ca. to timer. I forkant av hver testsesjon har man definert hva som skal testes på overordnet nivå. Selve testsesjonen startes med litt småprat, noe Dag-Vidar understreker som veldig viktig for å bygge gode relasjoner i testteamet. Deretter får testerne tildelt oppgaver, og går hver til sitt for å utføre exploratory testing. Testerne dokumenterer underveis hva de tester og eventuelle avvik som de finner.

Sesjonsbasert testing har ført til mer effektiv, produktiv og smidig testing, raskere produksjonssettinger, og et bedre europeisk samarbeid på tvers av landegrenser.

Dette var et tema som engasjerte forsamlingen, og det kom flere gode spørsmål og kommentarer.

Ellers var det mulighet for å besøke standen vår hele dagen, og vi hadde mange hyggelige treff med både gamle og nye bekjentskaper. Det ble også kåret to heldige vinnere av Instagram konkurransen vår #promisqualify2021, vinneren stakk av gårde med støyreduserende trådløse ørepropper.

Et par av oss deltok også på ‘Super Power communication’ workshop med Rob Lambert, og fikk plukket opp noen nyttige tips fra en veldig engasjert foredragsholder.

Testdagen Odin ble en veldig fin dag, med interessante foredrag og lyntaler. Alltid fint med faglig påfyll og spennende samtaler med testkolleger.

En vellykket dag ble for noen av oss avrundet med en hyggelig kveld på Skråplanet på Rebel.