Bli med inn på baksiden av EuroSTAR 2022

EuroSTAR er Europas største konferanse innen softwaretesting. I disse dager offentliggjøres programmet for EuroSTAR 2022 i København i juni. Så selv om det fortsatt er en stund til selve konferansen, så har mange allerede vært lenge i gang med forberedelser. En av disse er vår egen Christian Brødsjø. Han har tidligere holdt foredrag to ganger på EuroSTAR, men denne gangen er han med som medlem av EuroSTAR Community Review. 

Copenhagen Community Review er med og vurderer innsendte forslag til årets konferanse. Christian ble invitert med i Community Review etter at han holdt foredrag på EuroSTAR 2017. Han har hvert år etter det vært med i utvelgelsen av innhold til konferansen.

Hvordan foregår evalueringsarbeidet? Får du tildelt en bunke forslag?

- EuroSTAR har utarbeidet en bra veileder med ulike kritierier for vurdering av bidragene. Man mottar i snitt rundt 30 innsendte forslag, litt avhengig av hvor tidlig man begynner arbeidet.

Promis Qualify blir ofte antatt med foredrag på EuroSTAR. Det har skjedd i år igjen, noe som er 5. gang på 6 år: Chaos Engineering with Docker Compose.
Gjøres det habilitetsvurderinger, f.eks. at man ikke vurderer innsendinger fra eget land eller eget firma? 

Christian Brødsjø- Ja, man er forpliktet til å si ifra hvis man mener man ikke er habil. Alle forslag som vi vurderer er anonymiserte i størst mulig grad, men enkelte ganger skjønner man f.eks. at noe kommer fra Norge pga. innhold. Jeg avstår selvsagt fra å vurdere disse.

Fikk du forslag innenfor bestemte områder, eller var det en lett blanding?

- Forslagene er svært varierte, fra lyntaler og heldags-workshops til keynotes. Noen synes jeg umiddelbart er veldig bra, mye virker "lovende", mens enkelte forslag fort fremstår som noe man har hørt veldig mange ganger før. Så i tillegg til fastlagte kriterier for vurdering, går selvsagt mye på «magefølelsen» her. Selv setter jeg mest pris på "gode historier" om både stort og smått, samt når noen har helt nye "vinklinger" på ting.

Så da takker vi Christian for praten og for det arbeidet han har gjort i Community Review. Nå er det bare å glede seg til EuroSTAR 2022 og ønske “lykke til” til de som nå skal i gang med å forberede foredrag og opptredener på konferansen.