Promis Qualify på EuroSTAR 2022


Flere i Promis Qualify reiste sammen på årets Eurostar konferanse og det var da spesielt hyggelig at en av våre kollegaer i tillegg fikk antatt et foredrag – det måtte vi jo høre på og bidra til god stemning.
Vi var 8 stykker som tok turen til København og vi fordelte oss på ulike foredrag slik at vi fikk med oss mer i bagasjen hjem og som vi senere kan dele med de andre i Promis Qualify og hos våre kunder.

 

Mange parallelle sesjoner med tema alt fra tekniske foredrag, historiske tilbakeblikk (30 års jubileum for konferansen) til innlegg med fokus på mental helse var tema. (https://conference.eurostarsoftwaretesting.com/speakers/)
Det var mange foredrag man kunne tenke seg å høre på, men med parallelle sesjoner blir det et utvalg.

Vår egen Richard Rostad holdt innlegg på konferansen og han fikk mye respons på foredraget og mange spørsmål ble stilt fra ivrige tilhørere etter foredraget. Foredraget «Chaos Engineering with Docker Compose» handlet om å kjøre tekniske tester på systemer " som er kontainer-system i skyen". Dette gjøres ved å laste ned moduler på en bærbar pc og teste systemer med  begrensede ressurser, justert belastning, og også kunne drepe ønskede undersystemer i kontrollert miljø.


Testfaget har mange fasetter og det ble også avdekket underveis i denne konferansen, noen hadde fokus på automatisering, andre på detaljerte skript og standardiserte testplaner, til de som brukte risikobildet og benyttet samtaler med sluttbrukerne som utgangspunkt. Valg av metodikk avhenger av prosjekt og organisasjon og det kan vel oppsummert sies at testere og testledere må være agile :) og tilpasse seg sine omgivelser og ikke la verktøy styre strategier og valg av metodikk. Spennende å jobbe i testsektoren – bli med :)