PROMIS-familien i Alsace og Strasbourg

Sånn midt i september pleier PROMIS-familien å arrangere turer. Samler vi de ansatte i PROMIS, Promis Qualify og PROMIS Navigate - så snakker vi om PROMIS-familien. Forrige gang hele familien var på tur dro vi til Tsjekkia. I år ble Alsace i Frankrike valgt som reisemål.
Torsdag ettermiddag møttes vi på Gardermoen for å fly til Frankfurt. Etter venting på kofferter som kom og ikke kom, startet bussturen mot Alsace. Litt god drikke løftet stemningen på bussen, men de fleste var nok slitne da vi ankom hotell Château de l’Ile utenfor Strasbourg og ble mottatt av nattevakten i resepsjonen. Deler av hotellet ble opprinnelig bygget som et slott i det 17. århundre og åpnet som hotell og SPA i 1994.
 
Neste morgen var alle klare for fagarbeid både før og etter lunsj. Vi i Promis Qualify jobbet med videreutvikling av interne tjenestebeskrivelser. Over Teams kunne også de som satt hjemme i Norge delta på arbeidet og gode diskusjoner. Etter lunsj var familien samlet igjen og gruppeoppgavene som skulle besvares, var hvordan vi gjennom faglige og sosiale aktiviteter kunne få sterkere bindinger mellom selskapene. Gruppene presenterte forslagene sine til slutt med innlevelse og skuespill, siden det lå en premie i potten til beste fremføring.
Kveldens middag hadde vi store forventninger til da kjøkkenet til Au Crocodile skulle servere oss seks retter. Restauranten som har én stjerne i Michelinguiden leverte spennende retter som gresskarblomst med røkt ål og vaniljekrem i sukkerkule med lunken olivenolje. Mange lokale viner fra Alsace bidro til å løfte smaksopplevelsen og stemningen.
Det pleier alltid å være en lagt inn en mulighet for sykkeltur på PROMIS sine turer. Også denne lørdagen var det mulighet for å sykle en runde på El-sykkel eller «muskel-sykkel» i området kalt Heiligenstein. De av oss som ønsket mindre fysisk aktivitet dro på øl-smaking i landsbyen Saint-Pierre.
Der fikk vi også en interessant gjennomgang av hele prosessen for ølbrygging; fra kjøp av humle til tapping på flasker.
Før lunsj prøvde man å samle familien igjen for å kjøre buss opp til Mont Sainte-Odile. På denne toppen (760 moh) med utsikt over Alsace-sletten ligger et kloster i som har vært innflytelsesrikt i mange århundrer. På stiene rundt klosteret kunne man oppdage «Pagans’ wall» bygget rundt 1000 f.Kr. hvis opprinnelse har gitt opphav til en rekke mystiske historier.
På ettermiddagen valgte mange å dra med den effektive bybanen til Strasbourg for en byvandring og å se den mektige gotiske arkitekturen til katedralen i Strasbourg. Katedralen regnes som den høyeste (142 m) bevarte strukturen som er bygget i middelalderen.

Maison Kammerzell var vertskap for familiens siste middag i Alsace. Huset restauranten ligger i er kanskje det mest kjente i Strasbourg og ble bygget i 1427. Noen vil kanskje huske hovedretten bedre enn freskene malt på veggene; en stor porsjon av den lokale surkål varianten med fiskefileter på toppen.
 
På veien hjem søndag var det god tid til å diskutere alternative reisemål for vår neste tur.