Bokleveranser i Nepal før sommeren

Namaste EFL og Promis Qualify AS
Hilsen fra Nepal!

I slutten av mai dro et mannskap fra EFL tidlig om morgenen for å levere bøker i Syagja. Prosjektet startet den andre uken i mai med innkjøp, stempling av bøkene, innsamling og pakking i Pokhara.

Det tok oss omtrent 5 timer å komme til den første skolen, Shree Janasakriye Basic school hvor lærere, elever og foresatte ventet på oss. Vi ble ønsket hjertelig velkommen. Skolens president var henrykt over å motta alle bøkene og var takknemlig overfor EFL og Promis Qualify for at vi valgte dem. Etter leveringen på den første skolen dro vi til Shree Jaladevi Basic School. Det er en liten skole med et lite antall elever. Lærere og elever var overlykkelige over å se bøkene. Engelsklæreren sa at disse bøkene vil gi elevene ekstra kunnskap sammen med lærebøker de bruker da elever eller lærere kan lese bøker på fritiden på skolen.
Vår siste skole var Shree Saraswati Bidhya Mandir Secondary School. Lærerne og elevene ble fornøyde med tingene vi hadde med oss.

Ingen av de tre skolene hadde bøker til bibliotekene sine fra før. Rektor fortalte oss at elevtallet blir mindre for hvert år da foreldrene vil at barna deres skal gå på privatskole eller folk flytter fra landsby til by.
Han la til at hvis flere organisasjoner tar med de gode prosjektene sine inn på skolene, tror han at flere elever kan komme tilbake. Det er en trist sak at skoler i avsidesliggende områder fortsetter å miste antallet hvert år.
Det er fortsatt mange skoler som har svært begrensede bøker eller ingen bøker i det hele tatt og er helt avhengige av å få lærebøker.
Vi håper vi vil nå ut til dem i fremtiden. EFL og Promis Qualify har gitt fantastiske og morsomme bøker for de skolene som virkelig trenger dem.

Lærere, elevene, foresatte og hele samfunnet er glade og setter pris på fantastisk støtte til skolene deres. De er takknemlige for EFL og Promis Qualify sin hjelp.

 

Takk skal dere ha

Hilsen
Meena