Hva er 10 år?

Promis Qualify er 10 år!

Når jeg begynte å tenke på denne artikkelen var det først Ten Years After som dukket opp i bevisstheten. Dette engelske bluesrockbandet med legenden Alvin Lee på gitar. Men jeg kom ikke noe videre med den assosiasjonen. Så tenkte jeg på en av bøkene om De Tre Musketerer, men den boka het “20 år etter” og ikke “10 år etter”, så den må det drøyes med.

Men hva har så skjedd de siste 10 år? 

Astronomisk sett så har Jupiter, den største planeten i vårt solsystem, nesten fullført ett omløp rundt sola, og det er oppdaget 26 nye måner i baner rundt Jupiter. Noe som gjør at Jupiter nå pusher 100 måner.
Storbritannia har hatt 5 statsministre, Norge har hatt 7 justisministre og Rosenborgs herrelag i fotball har hatt 8 hovedtrenere. Norge har tatt 102 medaljer i vinter-OL og 12 medaljer i sommer-OL, og Håndballjentene har tatt 6 EM- eller VM-gull.

Befolkningstallet i Norge har de siste 10 år økt med nesten 440.000 personer. Det er omtrent like mange som det bor til sammen i Trondheim og Stavanger/Sandnes.

Hos Promis Qualify har befolkningsveksten vært noe lavere enn det. På 10 år har vi vokst fra de opprinnelige 3, til 19 stykker i dag. Så en nettovekst på under 2 stykker i året. Avgangene har ligget på godt under 1 i året. Man kan trygt si at vi er et jevnt saktevoksende firma. Noe vi tror er en av suksessfaktorene til Promis Qualify.

Skal man trekke paralleller til botanikken så er barlind en ekstremt saktevoksende plante. Barlind har en lys splintved og flott, rødbrun kjerne, og kan bli opptil 2000 år gammel. Tresorten har i hundrevis av år vært ettertraktet i produksjonen av buer, og muliggjorde i sin tid konstruksjonen av langbuene. Disse skal ha vært avgjørende i engelsk favør i slaget ved Crécy under hundreårskrigen, som ble utkjempet av en hovedsakelig engelsk-walisisk hær kommandert av kong Edvard III av England og en større fransk hær støttet av genovesiske armbrøstskyttere kommandert av kong Filip VI av Frankrike 26. august 1346, nær Crécy-en-Ponthieu nord i Frankrike.

Og mens Jupiter fortsetter sitt spinn rundt solen, fortsetter Promis Qualify sin sakte vekst. Og som med langbuene i slaget ved Crécy skal det mye til for at vi skal knekke.