Promis Qualify på EuroSTAR 2017

 

EuroSTAR Software Testing Conference feirer 25-års jubileum i år, og da vår kollega Christian fikk antatt sitt foredrag ble det bestemt at alle i firmaet skulle få dra til denne konferansen. I år skulle konferansen, som er den største konferansen i Europa med test som tema, holdes i København  

7 av oss fra Promis Qualify ankom konferansen på dag 2 av 4, etter at «Tutorials» var ferdig. Før vi fikk våre adgangskort og EuroStar t-skjorter møttes vi til en utelunsj i Nyhavn. Konferansen var i år delt inn i fem parallelle spor og det kunne være vanskelig å velge hvilket foredrag man skulle satse på basert på introduksjonsteksten i programmet. Kaffepauser og lunsjer var lagt til den store utstillingshallen der sponsorer og arrangøren hadde ulike stands med populære giveaways som sokker, t-skjorter, drikkeflasker og droner. De fleste av sponsorene var firma som leverer software for automatisering av tester eller test management. Her var det også godt miljø for å knytte nye kontakter og for testfaglig prat. Etter en myk start på konferansen var det noen som fant tid for litt shopping av julegaver før vi møttes på det Lille Apotek som er Københavns eldste restaurant. De har dansk husmandskost på menyen og noen retter var kanskje på menyen ved starten i 1720. Gammel ost med løk, fett, sky og rom på rugbrød hadde ikke vi sett før på dessertmenyen så det ble selvsagt testet. 

Onsdagen var det fullt program og vi var selvsagt spente på Christians foredrag etter lunsjen. Vi møtte opp alle mann i en godt fylt sal for å høre om hvordan man tester OSL sin nye flyplassterminal. Etter mye faglig påfyll, demo av programvare og svært gode tilbakemeldinger på foredraget til Christian var det god stemning når vi møttes til middag på den travle Madklubben. Senere på kvelden møtte vi også andre norske konferansedeltakere på pub. 

Siste dag var det foredrag som varierte fra testing av Disneys fornøyelsesparker til sikkerhetstesting av egen pacemaker. Christian fikk også holde sitt foredrag en gang til da dette ble stemt frem som det innlegget flest ønsket å høre igjen. Ellers så var den norske innsatsen veldig bra der vi også fikk med oss flotte foredrag som Anne-Cecilie Haugstvedt's "Ten Tricks for Effective Accessebility Testing", Ida Bohlin's "The Tinder Project – How To Test the Right Swipes" og Marie Moe's "Embodied Vulnerabilities – Why I am Hacking My Own Heart".  

Mette på faglig påfyll og med noen ekstra gaver i kofferten dro vi tilbake til den svært velfungerende nye terminalen på Gardermoen.