1001 natt

Av Pål Berg

Mange tror kanskje at livet i et lite konsulentfirma er som i "1001 natt", der man som Sheherezade, risikerer å bli terminert på dagen/natten så fort man slutter å begeistre.

Vel, etter 1001 dager i Promis Qualify er mitt inntrykk av dette noe annerledes.

Thinking outside the box. Bordeaux

Å jobbe i et lite firma og stå for opp mot 10% av omsetningen høres kanskje litt skummelt ut, men på den andre siden, det høres unektelig litt tøft ut også.

Og med den bakgrunnen blir hver og en av oss ekstremt viktige. Her er det ikke noe fellesbetegnelser som "De 40 røverne" eller hverken linjeorganisasjon, prosjektorganisasjon eller matriseorganisasjon, eller avdeling ditt og datt. Her er det Odd, Lena, Nina, Remi, Haavard, Richard, Christian, Kristina, Espen og Pål. Enkelt og greit!
Ingen budsjetter i budsjetter i budsjetter. Ett budsjett i året og ferdig med det! OK, vi har litt organisasjon: En ledelse, en redaksjon, noen arrangementskomitéer og slikt. Men det er alt!

Vi jobber for det meste for store oppdragsgivere, og kombinasjonen stor oppdragsgiver - lite back office er uslåelig. Det blir veldig fort “mitt firma”, “mine venner”. Overraskende nok er det heller ikke noe pes på det å fakturere enorme antall timer eller rigide krav til faktureringsgrad. Heller omvendt, her heier vi på hverandre når vi jobber med sertifisering, kurs, tjenesteutvikling, artikler, foredrag og annet faglig arbeid som inngår i spleisen. Og alle betaler gladelig inn til en felles pott som interne timer faktureres mot.

Vi har ingen Jafar og ingen røverhøvding, men vi føler oss nå og da som Sinbad når vi reiser ut på nye oppdrag og spennende firmaturer.
Og litt som Ali Baba når variabel lønn og aksjeutbytte utbetales. Og med spennende oppdrag så føler vi oss litt som Aladdin også, når vi "gnir på lampen" hos våre kunder.

Vi er nå 10 stykker, og det er nye folk på vei inn. Vi ønsker å vokse, men ikke mer enn at vi fortsatt er det lille konsulenthuset der ingen er en fremmed og alle vet hva du heter.

Og i morgen er det aksjonærmiddag. Det blir forhåpentligvis litt som å komme til Alladins vidunderlige have.