Forfattar: Lena Jonhaugen, Promis Qualify.

--

I Promis Qualify jobber vi også med å tonesette fagstoff, i håp om at det lettere setter seg på hjernebarken.

 

Takt og tone: Ola Tveiten (Lillebjørn Nilsen)
--

Eg arbeidar som testleiar, er kvinne eller kar,
dei seier eg er negativ og slettes ikkje var,
på korleis mine spørsmål kan bli tolka som kritikk,
men eg er ikkje ute for å gjeva noen stikk.
Prosjektet er langt og tøft og kjeitt,
-Sudelida sudelidei!
eg arber til eg blir sveitt,
-Sudelida sudelidei!
arbeidar med test og kvalitet
med forbetring og entitet
gjer det med stor integritet,
-Sudelida sudelidei!
Tra la la la la la!
Byggje inn kvalitet.

 

Eg spør om krav er dekka, og om alle har ein test,
som så kan aksepterast, ja det synes eg er best.
Eg spør om alt kan testas og at det er utan tvil
for da kan testar godjennas, det er jo det eg vil.
Prosjektet er langt og tøft og kjeitt,
-Sudelida sudelidei!
arbeidar med test og kvalitet
med forbetring og entitet
gjer det med stor integritet,
-Sudelida sudelidei!
Tra la la la la la!
Byggje inn kvalitet.

 

Så har dei blitt moderne, og kodarane driv,
med test driven development og devops i fint driv.
Eg spør om dei har tenkt på test i større perspektiv,
som kontrollera at all info flyte dit eg vil.
Prosjektet er langt og tøft og kjeitt,
-Sudelida sudelidei!
arbeidar med test og kvalitet
med forbetring og entitet
gjer det med stor integritet,
-Sudelida sudelidei!
Tra la la la la la!
Byggje inn kvalitet.

 

Dei seier eg er dyr i drift, får mye utgiftsførd,
men det dei ikkje tenkjer på er om at eg blir høyrd.
Så vil ein kunne finne feil ein slettes ikke vil
skal finne vegen fram til brukaren så han blir ilsk.
Prosjektet er langt og tøft og kjeitt,
-Sudelida sudelidei!
arbeidar med test og kvalitet
med forbetring og entitet
gjer det med stor integritet,
-Sudelida sudelidei!
Tra la la la la la!
Byggje inn kvalitet.

 

 

Sommeravslutning 2022

Promis Qualify har også i år hatt en veldig koselig sommeravslutning hos gjestfrie Kristina, Remi og deres festlige hund Felix. Det å treffes i sommerlige gevanter i en grønn oase i Oslo er ikke alle forunt! Hagen var nydelig og teltet stort, med pådekking og blomster på bordene.

Remi ordnet musikken og folket ankom litt etter litt, og fikk seg en god aperitiff av Richards økologiske tyttebærlikør med cava. Den smakte fortreffelig, og det gjorde også de 3 øltypene (Schwartzbier, Ipa og Belgisk blond) samt de 3 cidertypene (Blåbær, Sitron og Ingefær, og Eple) han hadde brygget. Drikken ble selvfølgelig tappet fra kraner fra egenprodusert bardisk. Vi minglet rundt med nøtter og oliven i lanken, og oppdaterte oss på siste nytt med hverandre.

Sidsel åpnet så festen offisielt og vi kunne starte opp. Det var tid for mat og vi hadde bordplassering ved at den tøffe maskuline parten trakk et blått kort med første del av et ordtak, og så trakk den flotte feminine delen et rødt kort med siste delen. Alle fant frem til sine respektive partnere og det var bare å sette seg og forsyne seg av maten Richard hadde laget på sin hjemmelagde grill. Bedre mat skal du lete lenge etter, vi spiste opp alt som var og ble gode og mette av stokkand med hermetiserte plommer og portvin, hjort med rotgrønnsaker og gris med ananas. Så kom tiden for Remi´s sommertale som ble godt mottatt.

Folket ble sultne igjen og ropte på mer mat, Remi sa ´kan de ikke bare spise kake?´, så Richard serverte med Søsters sorbet med sjokoladelokk og gullkake, nam, og utover kvelden ble det forskjellig goodies og litt dansing. Vi hadde noen leker i bakkant, men festen gikk så fint at lekene kan vi ta en annen gang. Til slutt ønsket vi hverandre en god Sommer og gleder oss til å se hverandre igjen til høsten, og ikke minst til vår årlige tur, som i år går til Alsace.

Ordene i dag var: festlig, god mat, hjemmelagd, økologisk, kortreist, GOD SOMMER 😊

 

 

Promis Qualify på EuroSTAR 2022


Flere i Promis Qualify reiste sammen på årets Eurostar konferanse og det var da spesielt hyggelig at en av våre kollegaer i tillegg fikk antatt et foredrag – det måtte vi jo høre på og bidra til god stemning.
Vi var 8 stykker som tok turen til København og vi fordelte oss på ulike foredrag slik at vi fikk med oss mer i bagasjen hjem og som vi senere kan dele med de andre i Promis Qualify og hos våre kunder.

 

Mange parallelle sesjoner med tema alt fra tekniske foredrag, historiske tilbakeblikk (30 års jubileum for konferansen) til innlegg med fokus på mental helse var tema. (https://conference.eurostarsoftwaretesting.com/speakers/)
Det var mange foredrag man kunne tenke seg å høre på, men med parallelle sesjoner blir det et utvalg.

Vår egen Richard Rostad holdt innlegg på konferansen og han fikk mye respons på foredraget og mange spørsmål ble stilt fra ivrige tilhørere etter foredraget. Foredraget «Chaos Engineering with Docker Compose» handlet om å kjøre tekniske tester på systemer " som er kontainer-system i skyen". Dette gjøres ved å laste ned moduler på en bærbar pc og teste systemer med  begrensede ressurser, justert belastning, og også kunne drepe ønskede undersystemer i kontrollert miljø.


Testfaget har mange fasetter og det ble også avdekket underveis i denne konferansen, noen hadde fokus på automatisering, andre på detaljerte skript og standardiserte testplaner, til de som brukte risikobildet og benyttet samtaler med sluttbrukerne som utgangspunkt. Valg av metodikk avhenger av prosjekt og organisasjon og det kan vel oppsummert sies at testere og testledere må være agile :) og tilpasse seg sine omgivelser og ikke la verktøy styre strategier og valg av metodikk. Spennende å jobbe i testsektoren – bli med :)


Årsfest for PROMIS-familien

I PROMIS-familien har vi ikke julebord, men Årsfest med følge, og etter utsettelser både en og flere ganger var det endelig tid for å møtes.

Denne gangen var vi alle tre selskapene, PROMIS, Promis Navigate og Promis Qualify og vi møttes forhåpningsfulle og glade på Vaaghals lørdag 30 april.

Les mer …

Tjenester

Vi leverer uavhengige konsulenttjenester innenfor test, testledelse og testrådgivning. Vi har ledelsesperspektiv – vi er testledere og testrådgivere med lederevner, som kommuniserer godt med ledelse og forretning. I tillegg til sterk faglig tyngde innenfor fagområdet test.

Les mer om våre tjenester

Karriere

Har du engasjement for fagområdet test? Verdsetter du fleksibilitet, faglig fellesskap og utvikling? Vi er på jakt etter flere dyktige senior testledere.

Les mer om jobb i Promis Qualify

Om oss

Promis Qualify har som mål å bli ansett som det sterkeste faglige miljøet innenfor våre tjenesteområder. Gjennom vårt partnerskap med PROMIS-familien har vi tilgang til erfaring og kompetanse i to av Norges mest fremtredende fagmiljøer innen IKT- prosjektledelse, IKT-anskaffelser, arkitektur og kvalitetssikring.
Sammen kan vi gi en unik verdi til våre kunder.

Les mer om oss

Følg oss på sosiale medier

qualifyever#qualifyever